Ekonomist Özgür Demirtaş'tan Asgari Ücret Zammı ve Enflasyon Analizi

Asgari ücretle geçinen milyonlar, artan yaşam maliyetleri karşısında geçim sıkıntısı yaşamaya devam ederken, “ara zam” taleplerini sürdürüyor. Bu taleplerin yoğunlaştığı bir dönemde, Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan dikkat çeken bir açıklama geldi.

PROF. DR. ÖZGÜR DEMIRTAŞ'TAN ASGARI ÜCRET YORUMU: "ENFLASYONA NEGATIF ETKI EDEBILIR, ANCAK ARTIRILMALI"

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, asgari ücret konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Demirtaş, enflasyon üzerinde olumsuz bir etkisi olsa bile asgari ücretin artırılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan’ın imzasıyla hükümete gönderilen bir mektupta, asgari ücrete tek zam yapılması gerektiği belirtilmişti. Merkez Bankası’nın bu metninde, "Asgari ücretin yılda bir kez güncellenmesi, öngörülen dezenflasyon patikasının tesis edilmesi açısından kritik bir önem taşımaktadır" ifadesi yer aldı.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda asgari ücretle ilgili şu yorumda bulundu: "Asgari Ücretin Artması lazım. Enflasyona negatif etki edecektir. Ancak Enflasyona etki sıralaması benim için dördüncü sırada şu anda. Çok yazdım: İnsanların asgari ücret ile geçinmesi imkansız. Tasarruf Dar Gelirliden BAŞLAYAMAZ…"

Demirtaş’ın bu açıklamaları, dar gelirli vatandaşların yaşam mücadelesi ve asgari ücretin artırılmasının önemi üzerinde dururken, ekonomik denge ve sosyal adalet vurgusunu da ön plana çıkarmaktadır. Prof. Dr. Demirtaş’ın ifadeleri, mevcut ekonomik şartlarda asgari ücretin artırılmasının gerekliliğini bir kez daha gözler önüne sermektedir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.