Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş: "Atatürk'e kim kötü söz söylüyorsa Allah belasını versin"

Sosyal medya platformu twitter üzerinden paylaşımda bulunan Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Atatürk'e yönelik hakarete sert bir tepki gösterdi. Demirtaş, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Atatürk'e hakaret edenlere karşı teknoloji aracılığıyla çağrıda bulundu.

Sosyal medya platformu twitter üzerinden paylaşımda bulunan Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Atatürk'e yönelik hakarete sert bir tepki gösterdi. Demirtaş, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Atatürk'e hakaret edenlere karşı teknoloji aracılığıyla çağrıda bulundu. 

ÖZGÜRLÜK ANLAYIŞINI SAVUNUYORUM, ANCAK HAKARET KABUL EDİLEMEZ

Ekonomist, özgürlük anlayışını savunduğunu belirtirken, Atatürk'e yönelik hakaretin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Demirtaş, Atatürk'ün Türkiye'nin kurucusu ve kurtarıcısı olarak önemli bir rol oynadığını ve bu sebeple saygı görmesi gerektiğine dikkat çekti. Demirtaş, "Atatürk’e Soysuz diyen Soysuzdur" ve "Atatürk'e kim Kötü söz söylüyorsa: Allah Belasını Versin" yazdı.

"ATATÜRK'E SOYSUZ DİYEN SOYSUZDUR"

Ekonomist, Atatürk'e yönelik hakaretlere karşı sosyal sorumluluk bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini ve bu tür durumlarda gerçekleri öğretme çağrısında bulundu. Demirtaş, paylaşımında "Atatürk'e soysuz diyen soysuzdur" ve "Atatürk'e kim kötü söz söylüyorsa: Allah belasını versin" ifadelerini kullanarak, Atatürk'e yapılan hakaretlere karşı net bir duruş sergiledi.

Demirtaş, paylaşımlarında "Yahu Arkadaşlar Aranızda Atatürk'ü sevmeyen insanlar olabilir. Bu bir Özgürlüktür ve ben bu Özgürlüğünüzü sonuna kadar savunurum. Ama Atatürk'e hakaret etmek ne demek Allah Aşkına ya  İnanılmaz derecede üzülüyorum, sinirleniyorum. Nasıl bu ülkeyi kuran, Kurtuluş savaşını kazanan, Yüzünü Medeniyete dönen, Hayatını bu uğurda harcayan bir insana kötü söz söylersiniz? Allah Peygamber aşkına yapmayın. İnsanların Bam teline basmayın. Adamın teki Atatürk'e soysuz diyor. Nasıl dersin sen öyle bir şey. Aklım hayalim almıyor. Sen nasıl Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşısın? Lütfen size rica ediyorum, yakınınızda Atatürk'e hakaret eden kim var ise çekin konuşun, gerçekleri öğretin" dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Yücel'den 'tasarruf paketi' tepkisi: 1Asıl hedef yerel seçimlerde 1. parti olan CHP’yi zayıflatmak"
Özel: "Soma davası yeniden görülmeli"
Meteoroloji Kars’ı uyardı: Toz taşınımı geliyor
4 öğretmenin tacizle suçladığı müdür başka okula tayin edildi
Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal: Başıboş köpekler acısız şekilde itlaf edilmelidir