Ekonomist: Seçim Sonrası Asgari ücretlerde hesaplama sistemi değişecek!

Ocak 2024'te açıklanan asgari ücret, emekli ve memur maaşı zamlarıyla tüm kesimlere yansıyan yüzde 49'luk artış dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücrette yılda bir kez zam vaadi, ek zamların beklentisini artırırken, enflasyon ve ekonomi tahminleri de gündemi belirliyor.

Ocak 2024 itibariyle, asgari ücret, emekli maaşı ve memur maaşı zamları açıklandı ve bu artış oranı tüm kesimlere yüzde 49 olarak yansıtıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret için yılda sadece bir kez zam yapılacağını duyurdu, bu da önceki uygulamadan farklı bir yaklaşımı temsil ediyor.

Resmi kaynaklar, asgari ücret zammının yılda bir kez gerçekleşeceğini belirtse de, en düşük işçi maaşlarına ek zamların beklendiğini açıkladı. Bu durumu yetersiz bulan birçok kişi, Temmuz zammı için şimdiden hesaplar yapmaya başladı.

Ekonomist Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Seçim sonrası yapılacak yasal düzenlemelerle memur, emekli ve işçi maaşlarının yanı sıra asgari ücretin gelecek dönemdeki hedef enflasyona göre belirleneceğini" ifade etti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayı enflasyonunu yüzde 6,70 olarak açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ise senenin ilk Enflasyon Raporu'nda, yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36 olarak açıkladı. Ayrıca, 2025 yılı sonu tahminini yüzde 14 olarak belirledi. Banka, 2026 yılı sonunda enflasyonun yüzde 9'a gerileyeceği öngörüsünde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin Borçlanma Piyasası Canlanıyor: Fitch Raporu
Otomotiv devinin iflas talebi şok etkisi yarattı: Kimse beklemiyordu
Garanti Bankası'nın yaptığı duyuruya göre kampanyanın yarın resmen sona eriyor
Trendyol'un Mart-Nisan E-ihracat Verileri: Türk Satıcılar Küresel Pazarda 4,5 Milyon Ürün Sattı
Doğu Karadeniz Fındık İhracatı: İtalya'ya Artan Satışlarla 81 Ülkede Büyüme