Ekonomist Soral: Zenginler faiz kazancından muaf tutuluyor, vatandaş bebek bezine bile KDV ödüyor

Zafer Partisi Ekonomi ve Kalkınma Komisyonu Başkanı Bartu Soral, zenginlerin faiz kazançlarından muaf tutulduğunu ve vatandaşların temel ihtiyaçlara yüksek KDV ödediğini belirterek, vergi adaletsizliğine dikkat çekti. Soral, bu durumun ekonomik eşitsizlikleri artırdığını vurguladı.

Zafer Partisi Ekonomi ve Kalkınma Komisyonu Başkanı ve ekonomist Bartu Soral, vergi adaletsizliği üzerine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Soral, zenginlerin faiz kazançlarından muaf tutulduğunu ve bunun yanı sıra vatandaşların bebek bezine bile KDV ödediğini vurgulayarak, bu durumun adalet anlayışıyla bağdaşmadığını ifade etti.

Soral'ın açıklamalarına göre, 2023 yılında uygulanan kurumlar ve gelir vergisi istisna ve muafiyetleri nedeniyle 1 trilyon 100 milyar TL'lik vergi kaybı yaşandı. Ayrıca, Kur Korumalı Mevduat sahiplerine 2022-2023 arasında 1 trilyon 235 milyar TL faiz ödendi, ancak bu faiz kazançlarından vergi alınmadı. Soral, zenginlerden vergi alınmadığını ve bu durumun emeklilere, memurlara ve işçilere kaynak bulamayan hükümet tarafından sergilendiğini belirtti. Ayrıca, benzin, mazot ve mutfak tüpü gibi temel ihtiyaç maddelerine yüksek ÖTV ve KDV uygulandığını, bu durumun adaletsizliğe yol açtığını söyledi.

Soral, 2002 yılından bu yana 13 kez vergi affı çıkarıldığını ve bu affın vergi kaçakçılarını ve rüşvetçileri kapsadığını ifade ederek, küçük esnaf, KOBİ'ler ve vatandaşların ise daha fazla yük altına sokulduğunu belirtti. Türk milletinin önümüzdeki dönemde daha büyük ekonomik zorluklarla karşılaşabileceğini öngördü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.