Ekonomist: TCMB Faizinde Değişiklik Beklenmiyor, Borsada 10 Bin Puan Hedefi Konuşuluyor

Ekonomist Mustafa Aşkın, TCMB Para Politikası Kurulu öncesinde politika faizinde artış beklemediklerini belirtti. Borsada 10 bin puan hedefi öngörülürken, altın fiyatlarında düzeltme bekleniyor. Ons altın 2,310 dolardan işlem görüyor, BIST 100 endeksi son kapanışını 9,645 puandan gerçekleştirdi.

Ekonomist Mustafa Aşkın, yaklaşan TCMB Para Politikası Kurulu toplantısı öncesinde politika faizinde değişiklik beklemediklerini dile getirdi. Borsada 10 bin puan hedefi konuşulurken, altın fiyatlarında düzeltme öngörülüyor. Ons altın 2,310 dolardan işlem görüyor, BIST 100 endeksi ise son kapanışını 9,645 puandan gerçekleştirdi.

25 Nisan'daki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin beklentiler değerlendirildi. Ekonomist Mustafa Aşkın, Haber7'ye yaptığı açıklamada politika faizinde bir artış beklememekteler.

Borsanın jeopolitik risklerden etkilendiğini belirten Aşkın, kısa vadede 9,450 ve 9,500 seviyelerinin destek noktaları olduğunu ifade etti. Yeni para girişi ve bölgesel tansiyonun azalmasıyla birlikte, ilerleyen dönemde borsanın 10 bin puanı görebileceğini öngördü.

Altın fiyatlarıyla ilgili olarak Aşkın, ons altın için bir süre daha düzeltme olabileceğini, 2,300 bandını işaret etti. Ancak ilerleyen zamanlarda altının yukarı yönlü hareket edebileceğini ve gram altının birkaç ay içinde 2,800-2,750 bandını görebileceğini ifade etti.

Şu anki verilere göre, ons altın 2,310 dolardan, gram altın ise 2,420 TL'den işlem görüyor. BIST 100 endeksi ise son kapanışını 9,645 puandan gerçekleştirdi. AA Finans'ın TCMB faiz beklenti anketine katılan ekonomistlerin tahmini ise politika faizinin yüzde 50 seviyesinde sabit kalması yönünde oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

ABB, 2024 senesi için otopark ücret tarifesini belirledi
Anadolu Ateşi, 25. yaşını Beşiktaş Stadyumu’ndaki gösterileri ile kutlayacak!
Milyonlarca yatırımcının merak ettiği 10 kripto kanun teklifi sorusu
Finans uzmanı merak edilen o soruyu yanıtladı: "Ekonomi kötüyse AVM'lerde neden yer yok?"
Gıda sektöründe o ürüne kriz yaklaşıyor! A101 ve BİM'e hücum: Zam alarmı!