Ekonomiyle ilgili zerre sıkıntımız yok!

Başbakan Binali Yıldırım Afyonkarahisar Sanayi ve Ticaret Odası'nda konuştu. Ekonomiye değinen Yıldırım, yatırımcıya seslendi, "Türkiye'nin ekonomisinde zerre kadar sıkıntı yoktur. Bazı dış güçlerin spekülasyonları sizleri...

Başbakan Binali Yıldırım Afyonkarahisar Sanayi ve Ticaret Odası'nda konuştu. Ekonomiye değinen Yıldırım, yatırımcıya seslendi, "Türkiye'nin ekonomisinde zerre kadar sıkıntı yoktur. Bazı dış güçlerin spekülasyonları sizleri endişelendirmesin, bugün ülkenizin yanında durun. Yabancı yatırımcıya da sesleniyorum,  gerçek ekonomik değerlerle hareket edin. Spekülasyonlarla değil" ifadelerini kullandı.

'TEFECİLİĞİ BIRAKIN, PARALARI SALIN'

Bankacıları buradan uyarıyorum. Lütfen reel sektörün sesine kulak verin. Tefeciliği bırakın, gerçek ekonomiye dönün. Yarın bir gün ekonomiye kaynak aktarmaya çalışacaksınız ama geç olacak. Duyduğunuz her haber üzerine 'Aman biraz daha teminatları artıralım, biraz daha faizleri arttıralım' Bu, akıllı insan işi değil. Yok etmeyi değil, yaşatmayı hedef alın. Ya bunu kendiliğinizden yaparsınız ya da size bunu yaptırırız arkadaşlar.

DOLAR PSİKOLOJİK SINIRI AŞTI

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faizleri sabit tutmasının ardından dün 3.06 liranın da altına gerileyen dolar, yeniden yükselişe geçti. Piyasalarda bu sabah saatlerinde 3.06 lira düzeyinde işlem gören doların artışı öğleden sonra hız kazandı ve 3.0886 liraya kadar çıkarak yeniden 3.09 lira sınırına dayandı.

Daha sonra dolar 3.0860 - 3.0890 lira aralığına çekilirken, avro da 3.35 - 3.36 aralığında günü kapattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Fed'in faiz kararı, New York borsasında dalgalanmalara neden oldu
Dolar sahipleri yakında dört dönecekler! Doların 7 lira yükseleceği tarih belli oldu
Fed Başkanı Jerome Powell'dan faiz indirimi mesajı geldi
ABD Piyasalarında Karışık Seyir: Fed'den Faiz Sinyali, Şirket Gelirleri Değerlendirildi
ABD İşgücü Piyasasında Mart Ayında Beklenmedik Daralma: Açık İşlerde Ciddi Azalma