Ekrem Açıkel, internet şirketlerinin büyük oyununu ifşa etti: Elon Musk'a bile izin yok!

Türkiye'de internet sağlayıcılarının fiyat tarifeleri vatandaşları zorlamaya devam ederken, Elon Musk'tan da bir haber geldi. Starlink'in Türkiye pazarına girmek için yaptığı başvuru sürecini Halk TV Hafta Sonu Ana Haber'de Ekrem Açıkel duyurdu.

Türkiye'de internet sağlayıcılığı alanında Türk Telekom ve Turkcell'in tekel haline gelmesi, Elon Musk'a bile engel oldu. Halk TV Hafta Sonu Ana Haber sunucusu Ekrem Açıkel, bu durumu canlı yayında dile getirdi.

Açıkel, "Biz bu mücadeleyi başlattık ve sürdüreceğiz. Türk medyası da arkamızda duruyor. İnternet tekeline karşı çıkıyoruz. Starlink, Elon Musk’ın geliştirdiği yüksek kaliteli internet sağlayan mini uydulardan oluşuyor, ancak Türkiye'de kapsama alanı yok" dedi.

Rekabetin olmadığı bir piyasada tüketicilerin mağdur olduğunu belirten Açıkel, "Tekelleşme, sadece belirli şirketlerin kazanç sağladığı bir duruma yol açar; bu da kalite düşüklüğü ve fiyat artışlarıyla sonuçlanır. Türk Telekom’un özelleştirilmesi ve yönetimindeki AKP bağlantıları, durumu daha da kötüleştiriyor. Geniş bant internet pazarının yüzde 99’u Türk Telekom'a ait. Yeni bir internet sağlayıcısı kurmak isteyenler, Türk Telekom'dan izin almak zorundalar, bu da engellerle dolu" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Elon Musk’ın Starlink için yaptığı lisans başvurusunun dikkate alınmadığını vurgulayan Açıkel, "Musk, Türkiye'ye girmeye karar verdi çünkü burada bir muhatap bulamadı. Öte yandan, Madagaskar'da Starlink alıcı cihazları satılmakta ve kullanıcılar hızlı internete ulaşabiliyor" diye ekledi.

Starlink'in aylık maliyetinin 110 dolar olduğunu ve Türkiye'deki fiyatının 3 bin liranın üzerinde olacağını belirten Açıkel, "Türk Telekom ve Turkcell’in tekelini aşmak için mücadele edeceğiz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.