Ekrem Dumanlı'dan darbe itirafı!

Fethullah Gülen Cemaati'nin yayın organlarından olan Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, gazetenin yurt dışında yayınlanan bugünkü yazısında darbe girişminin Cemaat bağlantılı olabileceğini itiraf ediyor....

Fethullah Gülen Cemaati'nin yayın organlarından olan Zaman Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, gazetenin yurt dışında yayınlanan bugünkü yazısında darbe girişminin Cemaat bağlantılı olabileceğini itiraf ediyor. Dumanlı'nın itirafı, cezaevinden yapılan itirafların aksine güvenli bir yerden gelen ilk açıklama. Dumanlı yazısında şöyle diyor:

"Cemaate sempati duyan bazı kişiler bu darbenin bir parçası haline getirilmiş olabilir mi? Maalesef bu risk her zaman sözkonusu."

Ekrem Dumanlı, "darbeyi bizimkiler yapmış olabilir ama cemaatin tamamını bağlamaz" diyor ve ekliyor:

"Meselelere kuşatıcı bir nazarla bakamayan ve günlük telaş ve öfke ile hareket eden bazı kişilerin bazı kişilerin bu uğursuz girişimle bağının olması cemaatin duruşunu değiştirmez. Manipulasyonlara maruz kalmış kişilerin cezasını sayısı milyonları aşan bu topluluk ödemez."

İşte Dumanlı'nın yazısı söz konusu kısmı: 

Darbe cemaatin işine yarar mı?

Bir darbeden cemaatin hiçbir şekilde fayda sağlaması mümkün değil. Farz edelim ki darbe başarılı oldu; bunun cemaate ne katkısı olacaktı? Son üç senedir anti demokratik uygulamaları nedeniyle uluslar arası meşruiyeti zaten alt üst olmuş  hükümet büyük bir destek bulacak; darbelere adı karışmış cemaat ise dünya çapındaki itibarını kaybedecekti. Dünya bu hareketi sivil, demokrat, çoğulcu vs. özellikleri ile tanıyor. Seçimle gelmiş bir yönetime bir cunta ile son vermek fikri cemaatin kendi felsefesini, geçmişini ve geleceğini berheva edecek bir seçenektir.

Evlere bir tek silah konacak ve oradan ''silahlı terör örgütü’ suçlaması yapılacak diye yüreği tir tir titreyen ve bu kötü senaryo için her an tetikte bekleyen ve tedbir alan; onca kışkırtmaya rağmen asla cebir ve şiddete müsaade etmeyen cemaat, niçin bir silahlı kalkışmaya bulaşsın?

Onca dikkatine rağmen cemaate sempati duyan bazı kişiler tuzaklanmış darbenin bir parçası haline getirilmiş olabilir mi? Maalesef bu risk her zaman ve her kesim için söz konusu. AKP’liler de dahil. Meselelere kuşatıcı bir nazarla bakamayan ve günlük telaş ve öfke ile hareket eden bazı kişilerin bu uğursuz girişimle bağının olması cemaatin onlarca sendir süren demokratik duruşunu değiştirmez.

Cemaatin demokratik prensipleri ve ideallerine aldırış etmeksizin bazı manipülasyonlara maruz kalmış kişilerin cezasını (varsa şayet böyle kişiler), sayısı milyonları aşan bir topluluk ödemez. Ödemek zorunda değil. Çünkü tuzaklanmış darbe girişimi ile milyonlarca insanın ne ilgisi vardır ne de sorumluluğu. Tam da bu nedenle darbe bahane edilerek işinden edilen, hapse atılan ne kadar memur, işçi, esnaf, gazeteci varsa hepsi de masumdur ve mazlumdur. Zalimlerin akıbeti ise her daim aynıdır…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Merkez Bankası kredi kartı faiz oranlarını artırdı
Türkiye, Rusya'ya Bağımlılığı Azaltmak İçin ExxonMobil'den LNG Satın Almayı Planlıyor
Türkiye'de İç Hat Uçuşlarında Ekonomi Biletlerine Yüzde 30 Zam!
YouTube'dan Kullanıcılara Kötü Haber: Artık Videolar Durduğunda Reklam Oynayacak!
Hasan Can Kaya ve Cem Yılmaz Polemiğine Hülya Avşar Damga Vurdu!