Ekrem İmamoğlu: "Bakan Kurum ile Görüşmemiz Olumlu ve Verimli Geçti!"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile gerçekleştirdiği görüşmede, olumlu bir iletişim ve işbirliği süreci yaşandığını belirtti. İmamoğlu, çeşitli konularda çözüm üretme yönündeki ortak adımları değerlendirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yaptıkları son görüşme hakkında bilgi verdi. İmamoğlu, kurumlar arasında şeffaf bir iletişimin, ülkedeki hizmetlerin aksamaması için kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Aynı masada çözüm üretme konusunda emin olduklarını belirtti.

İmamoğlu, İstanbul'un çözüm bekleyen meselelerine dair detaylı bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Görüşmede, kentsel dönüşüm projeleri ve Özerk Çevre Kararnamesi (ÖÇK) gibi konular üzerinde durulduğunu belirtti. Bakan Kurum’un toplantıda oldukça pozitif bir tutum sergilediğini ve işbirliğini hızlandırma noktasında adımlar atılacağını söyledi.

İmamoğlu, itfaiye ve zabıta personel alımları gibi önemli konularda da verimli bir sohbet gerçekleştirdiklerini ekledi. Bakan Kurum'un anlayışlı ve yapıcı tutumundan dolayı teşekkür etti.

İmamoğlu, makamların millete ait olduğunu ve açık kapı diplomasisinin şart olduğunu belirtti. Ziyaretten memnuniyetini ifade ederken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gibi diğer bakanlıklarla da birçok konuda görüşmeler yapılması gerektiğini söyledi. Özellikle Spor Bakanı ile görüşme taleplerinin uzun süredir yanıt beklediğini, bu toplantılarda Avrupa Oyunları ve Olimpiyat Oyunları adaylığı gibi konuların ele alınacağını dile getirdi. Maliye Bakanlığı'ndan beklenen imzalar için de toplantı talebinde bulunduklarını sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.