Ekrem İmamoğlu: En önde oldukları ilçelerde bile 10-15 puan kaybetmiş durumdalar

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin İstanbul’da güçlü olduğu ilçelerde bile 10-15 puan kaybettiğini belirterek, ''Bu millet bile bile haksızlık yapana çok sevse de sırtını döner, yüzüne bakmaz'' dedi.

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli’ye konuşan İmamoğlu, en son Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul için alınacak yeni metrobüs alımına ve yapılacak olan yeni metronun finansına onay vermediğini duyurmuştu.

İBB Başkanı, metro yatırımlarının da engellediğini belirterek, “İstanbul’a ihanet eden kim varsa en tepeden en alta kadar deşifre ederiz. Tiyatro oynamaya kalkmasınlar” şeklinde konuşmuştu.

"En önde oldukları ilçelerde bile 10-15 puan kaybetmiş durumdalar"

İmamoğlu, bunun AKP’ye İstanbul’da oy kaybettirdiğini belirtti: "AK Partili vatandaşların vicdanına sığmadığını görüyorum. İstanbul’un 39 ilçesini araştırıyoruz. İstanbul’da en önde oldukları ilçelerde bile 10-15 puan kaybetmiş durumdalar. Kendilerine oy veren insanların bile en az yüzde 15’i 16’sı 20’si büyükşehir belediyesini engellediklerinin farkında. Aslında bir alarm çalıyorum onlar için. Bu milletin vicdanı derindir. Bu millet bile bile haksızlık yapana çok sevse de sırtını döner, yüzüne bakmaz. Biraz aklı varsa, AK Parti’nin içinde biraz derinlik varsa ‘biz her şeye rağmen düzeleceğiz, toparlayacağız, Türk siyaset tarihinde var olacağız’ diyorlarsa İstanbul’daki hatalarında geri dönerler. Yoksa tarihin sayfalarında artı ya da eksi pozitif ya da negatif yazılı bir partiye dönüşür.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail devleti sorumsuz delilerin rehinesi haline geldi"
"Taksim miting yeri değil"
Özel ve Erdoğan o tarihte görüşecek!
“2024’de madenciliğe 106 milyar lira kamu yatırımı yapılması hedefleniyor”
“Meral Hanım’a bir kez daha sağlık ve mutluluklar diliyorum”