Ekrem İmamoğlu Financial Times'a konuştu: "Korkacak olan kişi Erdoğan olabilir"

Financial Times, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Türkiye'deki siyasi sahnede giderek artan bir rol aldığını ve Recep Tayyip Erdoğan'ın politikalarına karşı çıkışını vurguladı. İmamoğlu, Erdoğan'ın siyasi tutumlarına yönelik uyarılarıyla dikkat çekti.

Financial Times, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart yerel seçimlerindeki başarısını ve Türkiye siyasetindeki rolünü ele aldı. İmamoğlu, Recep Tayyip Erdoğan'ın "baş muhalifi" olarak nitelendirilirken, Erdoğan'ın siyasi tutumlarını sorguladı.

İmamoğlu, Erdoğan'ın politikalarını eleştirerek, "mesajı almaması durumunda siyasi kariyerinin tehlikeye girebileceği" uyarısında bulundu. Yerel seçimlerin, Türk halkının devlet kontrolüne karşı bir duruş sergilediğinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

İmamoğlu, Türkiye'de giderek otoriterleşen bir yönetim tarzının varlığına dikkat çekti ve İstanbul seçimlerinin sadece bir yerel seçim olmadığını, aynı zamanda Cumhurbaşkanı'nın da muhatabı haline geldiğini vurguladı. İmamoğlu, "İstanbul'daki bir kurum müdürünün bile siyasi bir talimat olmadan mevcut yetkisini kullanamadığı bir rejime, bir sisteme dönüştü. Tek bir kişinin iradesini yansıtan bir devlet yapısını bize veriyor. Buna tırnak içinde otoriter rejim diyebiliriz. Ama bence bu seçim sonuçta bütün bu yöntemi, bütün bu uygulamayı mahkûm etmiş ve reddetmiştir" ifadelerini kullandı.

Yerel seçimleri değerlendiren İmamoğlu, "Bu asla sadece İstanbul seçimi değildi. Cumhurbaşkanının [kendisini] muhatap ilan ettiği bir seçime dönüştü" 

Financial Times, İmamoğlu'nun hukuki zorluklarla mücadele ettiğini ve hapis cezası ile siyasi yasakla karşı karşıya olduğunu hatırlattı. İmamoğlu ise bu durumdan endişe duymadığını ve asıl korkanın Erdoğan olabileceğini ifade etti. İmamoğlu, "Korkacak olan kişi Erdoğan olabilir" dedi.

İmamoğlu'nun ikinci dönem başkanlığına başlayacağını belirten FT, Türkiye'deki siyasi atmosferin İmamoğlu üzerindeki etkilerini ve gelecekteki olası gelişmeleri değerlendirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Joe Biden'ın benzin fiyatlarını düşürmek için yeni hamlesi: 1 milyon varil satılacak
İsrail ABD baskısına dayanamadı: AP'nin ekipmanlarını iade edecek
Gizemli Dublin-New York Portalı: Yeniden Açıldı ve Yeni Kurallar Devreye Girdi!
Almanya'dan Ukrayna'ya Destek: Baerbock, Hava Savunması İçin Fon Topluyor!
Port-au-Prince Havaalanı Çete Şiddeti Sonrası Yeniden Açıldı