Ekrem İmamoğlu: Milletimiz öyle bir demokrasi tokadı attı ki 4 yıldır başları dönüyor; var mısınız o sendeleye

"Biz bir aile iktidarını kurmaya gelmiyoruz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'da miletimiz sandıkta öyle bir demokrasi tokadı attı ki 4 yıldır başları dönüyor, hâlâ sendeliyor. Var mısınız o sendeleyeni yere düşürmeye?" dedi.

İmamoğlu, Kırklareli'nde yaptığı konuşmada; "İstanbul'da seçimi iptal etmeye kalktılar milettimiz sandıkta öyle bir demokrasi tokadı attı ki hala akılları başlarına gelmedi, 4 yıldır başları dönüyor. Varsa yoksa İmamoğlu. Bir belediye başkanıyla bu kadar uğraşılır mı? Sebebi ne biliyor musunuz. O milletin demokrasi tokadı öyle bir sert ki hala sendeliyor. Var mısınız o sendeleyeni yere düşürmeye, var mısınız bir demokrasi tokadı daha atmaya? Hep beraber yapacağız" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Yolumuz uzun, gençliğimiz var, enerjimiz de var. Bu enerjimizi yükseltmemiz lazım. Nereden başlayalım dedik? Trakya'dan, Kırklareli'nden başlayalım dedik.

Sizlerle birlikte tarih yazmak için yola çıktık. Size Türkiye Cumhuriyeti'nin önümüzdeki seçimde 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını getirdim. Size Millet İttifakı'nın bütün liderlerinin selamını getirdim. Bu ittifakın kurulduğu andan itibaren Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun emek verdiğini biliyoruz.

Öncelikle demokrasimizi raylarına oturtacağız. Hak, hukuk, adalet unsurlarını tekrar güçlü bir şekilde milletimizin önüne koyacağız. Yoğun bir çalışmanın içerisinde olacağız, memleketimizin yeniden bir yapılanmaya ihtiyacı var. Onun için yola çıkıyoruz.

"Biz bir aile iktidarını kurmaya gelmiyoruz"

Biz bir aile iktidarını kurmaya gelmiyoruz. Biz liyakatıyla yükselen bir ülke var etmek için geliyoruz. Değerli hemşehrilerim. Biz İstanbul'da bir seçim yaşadık. İstanbul'da seçimi kazanmak için ellerinden geleni yaptılar. Hatta  her türlü kirliliği,  her türlü karalamayı yaptılar yine de kazandık. Yetinmediler. Seçimi iptal etmeye kalktılar bizim milettimiz sandıkta öyle bir demokrasi tokadı attı ki hala akılları başlarına gelmedi, 4 yıldır başları dönüyor. Varsa yoksa İmamoğlu. Bir belediye başkanıyla bu kadar uğraşılır mı? Sebebi ne biliyor musunuz. O milletin demokrasi tokadı öyle bir sert ki hala sendeliyor. Var mısınız o sendeleyeni yere düşürmeye, var mısınız bir demokrasi tokadı daha atmaya. Hep beraber yapacağız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"
CHP’nin eskisinden daha çok kavgaya, kutuplaşmaya, gerilime ve kamplaşmaya ihtiyacı var
Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı