Ekrem İmamoğlu The Guardian gazetesinde yer aldı

The Guardian gazetesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında haber yayınladı.

İmamoğlu’nun açıklamalarına da yer verilen haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İBB Başkanı arasındaki benzerliklere dikkat çekildi. Makalede, “İmamoğlu, Erdoğan’ın yerine geçebilecek gibi görünüyor lakin davadan çıkacak sonuç kariyerini bitirebilir. Destekçileri için İmamoğlu, Erdoğan’ın 20 yıllık iktidarını ve ülkenin otokrasiye kaymasına karşı en iyi umut olarak çıkıyor. Bu da onu CHP içinde gelecek yıl yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olma ihtimalini yükseltiyor” denildi.

“HEDEFİNDE CUMHURBAŞKANLIĞI YOK”

Yapılan anketlerde İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı yarışında Kılıçdaroğlu’ndan daha avantajlı konumda olduğu belirtilirken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a da yaklaştığı aktarıldı. . İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçimine girmesi durumunda İBB başkanlığını bırakmak zorunda olduğu hatırlatılırken İmamoğlu buna, “Çözüm Türkiye’nin altılı masasından gelmeli” yanıtı aktarıldı. İmamoğlu gazeteye hedefinde cumhurbaşkanlığı adaylığının olmadığını aktardı.

“BÜTÜN KARARLARIMIZ ENGELLENİYOR”

İmamoğlu’nun taksi sorunu ile ilgili de ifadelerine The Guardian yer verdi. Gazeteye konuşan İmamoğlu, “Bu bizi üzüyor. Gerçekten bir çözüm bulmaya çalışıyoruz. Burada yaşanan kısmen komik, kısmen trajik. 3 yıldır ulaşım sorununu çözmeye çalışıyoruz lakin bütün kararlarımız engelleniyor” ifadesini kullandı.

İmamoğlu, parlamenter sisteme geri dönülmesi ile ilgili olarak da konuştu. Haberde, “Bu engeller, İmamoğlu’nun CHP’nin parlamenter sisteme dönme isteği yerine karar almanın daha kolay olduğu başkanlık sisteminde kalınması konusunda fikrini değiştirmesine sebep oldu mu? İmamoğlu bu konuda, ‘Bir sosyal demokrat bu cezbedici şeye kanmaz’ yorumunu yaptı” ifadesi yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor
Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak