Ekrem İmamoğlu'ndan Adalet Bakanı'na parmak sallama yanıtı

İmamoğlu, Adalet Bakanı Tunç’un “yargıya parmak sallamakla” suçlamasına yanıt vererek, “Ben yargıya değil, sana salladım,” dedi. İmamoğlu, hapis cezası iddialarına ise “Hodri meydan, ceza keserseniz millet ayağa kalkar,” ifadeleriyle tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un kendisini "yargıya parmak sallamakla" suçlamasına yanıt verdi. İmamoğlu, "Ben yargıya parmak sallamadım, sana salladım. Senin gibi yargıyı etkileyen ve arka planda baskı altında tutan hükümet mensuplarına parmak salladım," dedi.

NE OLMUŞTU?


İmamoğlu, istinaf sürecindeki 'ahmak' davasıyla ilgili olarak, siyasi yasak getirilmesi iddialarına karşı bir televizyon programında tepki göstermişti. Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldığı davayla ilgili olarak, "Hodri meydan. Ceza mı keseceksiniz? Buyurun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar. Yargıtay kararı verene kadar o süreyi göstermez, evinize yollar. Erken seçim gelir," ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu'nun bu açıklamalarına Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yargımız, Anayasa, kanunlar ve ilgili mevzuat çerçevesinde karar verir. Hiç kimse, görülmekte olan bir davaya yönelik tehditte bulunarak yargıyı tehdit edemez. Kimse yargıya parmak sallayamaz. Bu nedenle o konuşmaların hukuk sistemimiz açısından doğru olmadığını, şık olmadığını ve uygunsuz bir davranış olduğunu belirtmek istiyoruz," şeklinde yanıt verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.