Ekrem İmamoğlu'ndan büyük tepki geldi!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin kazandığı ilçelerdeki yeniden sayım taleplerinin reddedilmesine büyük tepki gösterdi. CHP’nin kazandığı ilçelerdeki taleplerin olumlu karşılanmasına ise âdeta köpürdü. “Görünen o ki, iktidar demokratik süreçleri mertçe yönetmemeye kararlı”

Seçimi üçüncü kez kazanarak ikinci dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) seçilme hakkı kazanan Ekrem İmamoğlu, seçim sonuçları nedeniyle İstanbul'un ilçelerinde yaşanan protestolara ilişkin açıklama yaptı.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN TEPKİ!

Yeniden sayım talepleri. AKP'nin kazandığı ilçeler reddedilirken, CHP galibi Ekrem İmamoğlu, ilçelerde çekişmeli bir dönemde yeniden sayım yapıldığını açıklayarak, "Görünüşe göre hükümet, demokratik süreçleri erkekçe yönetmeme kararı almış." "Görünüşe göre hükümet demokratik süreçleri erkeksi bir şekilde yürütmeyeceğinden emin. CHP'nin seçimi kazandığı Gaziosmanpaşa ilçemizde baskı altında tüm oyların sayılmasına karar verildi. Bölgemiz Ümraniye'de ise biz de aynı talebi sunduk, talebimiz reddedildi. Pendik, Fatih, Arnavutköy ve Bahçelievler ilçeleriyle ilgili şu ana kadar taleplerimiz konusunda bir karara varılmadı. AK Parti ilçeyi kazanırsa yeniden sayımı reddetmek demokratik değil, CHP kazanırsa demokratik ya da erkeksi olmadığını anlatacağız. İl Seçim Komisyonu ve YSK'nın tüm bunlara seyirci kalmamasını istiyoruz."

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'nin kazanılan ilçelerin yeniden sayılması yönündeki taleplerinin reddedilmesine rağmen talep edilen ilçelerin memnuniyetle karşılandığını söyledi. CHP'den: "Görünen o ki şöyle tepki gösterdi: "Hükümet demokratik süreçleri adam gibi yürütmemeye karar verdi."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Bakanlık Açıkladı: Evlilik Kredisinde Kritik Gün! Bugün Başlıyor!
Motosikletle çocuğa çarpıp kaçmıştı, şüpheli yakalandı
İBB, Ali Selim Metli'nin isteğini yerine getirdi
Enerjide acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de
Fatih Terim'den Denizbank'a tazminat davası