Ekrem İmamoğlu'ndan suç duyurusu

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, YSK'den henüz bir açıklama yapılmamasına rağmen AKP'nin seçimi kazandığı şeklinde pankartlar hazırlanmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, rakibi Binali Yıldırım'a,...

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, YSK'den henüz bir açıklama yapılmamasına rağmen AKP'nin seçimi kazandığı şeklinde pankartlar hazırlanmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, rakibi Binali Yıldırım'a, "Kendini bu manipülasyona feda etmemesini öneriyorum." diye seslendi.

İstanbul'da seçim sonuçları henüz açıklanmamışken kentin birçok yerine AKP'nin seçimi kazandığı yönünde pankartlar asılarak 'teşekkür' mesajları paylaşıldı. CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İBB tarafından asılan pankartların görüntülerini Twitter hesabından paylaşarak Binali Yıldırım'ı uyardı.

'SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM'

Pankart operasyonunu kınadığını söyleyen İmamoğlu, "Binali Yıldırım Bey’e kendini bu manipülasyona feda etmemesini öneriyorum. Bu pankartı asan emekçilerin bir suçu yok. Bunun arkasındaki siyasi iradeye sesleniyorum bu yetkisiz insanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Paylaşımında Binali Yıldırım ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya seslenen İmamoğlu, "Manipülasyon şimdi de İBB eliyle sürüyor. Gece yarısı pankart operasyonu sadece algı çalışmasıdır. Bu yanlışı şiddetle kınıyor, Binali Yıldırım Bey’e de kendini bu manipülasyona feda etmemesini öneriyorum. " ifadelerini kullandı.

Bu paylaşımdan sonra sabahın erken saatlerinde basın toplantısı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un muhtelif yerlerine asılan Binali Yıldırım'ın kazandığına yönelik afişlere tepki göstererek, "Ne yazık ki İstanbul'un sokaklarına caddelerine "Teşekkürler İstanbul", "Gönül Belediyeciliği Kazandı" gibi afişler asılmış durumda. Şuanda yetkisiz olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, siyasi manipülasyona dahil olmuştur. Büyükşehirdeki amirler, emekçilere kötü niyetlerine alet etmektedir. Ben bu talimatı veren kim veya kimler ise, onlar hakkında suç duyurusu bulunacağım. Yapılanları kınıyorum" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantı gerçekleşti
Özel, Bahçeli ile görüşecek
İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"