Ekrem İmamoğlu’nun projesi yerli metrobüs projesiyle neler değişecek?

Son aylarda metrobüs duraklarında yaşanan aşırı yoğunluk ve izdihama çözüm bulmak isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “yeni nesil yerli metrobüsler”...

Son aylarda metrobüs duraklarında yaşanan aşırı yoğunluk ve izdihama çözüm bulmak isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “yeni nesil yerli metrobüsler” için düğmeye bastı. Peki Ekrem İmamoğlu'nun getirdiği yeni metrobüslerin, mevcut metrobüslerden farkları neler?

İstanbul’un en önemli toplu ulaşım araçlarından olan metrobüsler, son zamanlarda yaşanan yoğunlukla gündeme geliyor. Özellikle Altunizade ve Zincirlikuyu duraklarında sık sık yaşanan izdihamlardan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yoğunluğu azaltmak için projeler üzerinde çalıştığını açıklamıştı.

ÜRETİMİ YAPAN FİRMA İRAN ORJİNLİ

O projelerin en önemli kısmında ise yeni metrobüs araçları yer alıyor. İran orjinli bir firmanın Bursa’da ürettiği Akia marka araç test sürüşüne başladı.

“MEMNUN KALINIRSA SİPARİŞ VERİLECEK”

Test aşamasında olan yeni nesil metrobüslerden yolcu memnuniyeti sağlanırsa araçların siparişi verilecek.

“YENİ METROBÜSLER ÇİFT KÖRÜKLÜ; 3 YILLIK İHTİYACI KARŞILAMASI BEKLENİYOR”

Şu anda kullanılan metrobüsler 160-165 kapasiteli. Yeni nesil metrobüsler ise 290 yolcu kapasiteli olacak. Şu anda İETT’nin metrobüs filosunda yolcu kapasitesi Akia’ya yakın model olarak sadece Phileas marka araçlar bulunuyor. Bu araçların kapasitesi de 258. Ayrıca Phileas marka araçlardan sadece 50 adet olması yoğunluğu engellemeye yetmiyor.

Çift körüklü yeni nesil yerli metrobüslerin İstanbul’un yolcu kapasitesini 3 yıl boyunca karşılaması bekleniyor. Şu anda test edilen araçlar dizel. Ancak firma elektrikli üretim de yapabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor
Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak