Ekvador izin verdi: İsveç, Assange'ı sığındığı büyükelçilikte sorgulayacak

Ekvador Dışişleri Bakanlığı, İsveç’in, WikiLeaks kurucusu Julian Assange’ın 2012’den bu yana yaşadığı Londra’daki büyükelçilik binasında sorgulanması için yaptığı başvuruyu kabul ettiklerini duyurdu.ABD başta...

Ekvador Dışişleri Bakanlığı, İsveç’in, WikiLeaks kurucusu Julian Assange’ın 2012’den bu yana yaşadığı Londra’daki büyükelçilik binasında sorgulanması için yaptığı başvuruyu kabul ettiklerini duyurdu.

ABD başta olmak üzere çok sayıda ülkeye ait gizli iç yazışmaları ifşa eden WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange’ın, İngiltere’den iki kadına tecavüz etmekle suçlandığı İsveç’e iadesine karar verilmişti. İngiltere’nin Haziran 2012’de aldığı kararla İsveç’e iade edilmesi halinde ABD’ye gönderilmekten endişe eden Assange, Ekvador’un Londra Büyükelçiliği’ne sığınmıştı.

İsveç’in büyükelçilik binasında dördüncü yılını dolduran Assange’ı sorgulamak için haziran ayında yaptığı başvuruya Ekvador’dan olumlu yanıt geldi. Ekvador Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsveçli yetkililerin Ekvador hükümetine bir mektup göndererek başvuruda bulunduğu belirtildi. Açıklamada, Londra’daki büyükelçilikte gerçekleştirilecek görüşmenin hangi tarihte yapılacağının ''gelecek haftalarda’ belirleneceği kaydedildi.

Ekvador, ilk günden bu yana Assange’ın sığındığı elçilikte sorgulanması için İsveç’e çağrıda bulunuyordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail, Hamas’ın taleplerini kabul etmeyecek ve savaşmaya devam edecektir"
"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor