El Bab'ta çatışma: 1 şehit, 4 yaralı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) , El Bab'ta yürütülen Fırat Kalkanı Operasyonu'nda bir askerin şehit olduğunu, 4 askerin de yaralandığını açıkladı. TSK'dan yapılan açıklama şöyle:"Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında 13...

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) , El Bab'ta yürütülen Fırat Kalkanı Operasyonu'nda bir askerin şehit olduğunu, 4 askerin de yaralandığını açıkladı. 

TSK'dan yapılan açıklama şöyle:

"Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında 13 Şubat 2017 tarihinde DEAŞ terör örgütü ile süren çatışmalar esnasında bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz." 

DARICA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

FIRAT Kalkanı operasyonu sırasında şehit olan piyade uzman çavuş 29 yaşındaki Murat Tevlim'in Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde bulunan ailesine acı haber verildi.

Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında El Bab'da terör örgütü IŞİD'e karşı verilen mücadelede piyade uzman çavuş Murat Tevlim şehit düştü. Murat Tevlim'in Darıca Kazım Karabekir Mahallesi Genç Osman Caddesi Erikli Sokak'ta bulunan Darıca Belediyesi'nde çalışan babası Mustafa Tevlim ile annesi Birsen Tevlim'e şehadet haberini Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Garnizon Komutanı İlhan Yeşil ve Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan verdi. 2 çocuk babası şehidin ailesinin oturduğu apartmana Türk bayrağı asılırken, Murat Tevlim'in şehit olduğunu öğrenenler evine geldi.

ŞEHİT ŞİİR OKUMUŞ

El Bab'da şehit düşen piyade uzman çavuş Murat Tevlim bir süre önce bir asker arkadaşı ile birlikte Ozan Arif'in "Bu vatan bizim" şiirini okurken, şehidin görüntülerini izleyenler duygulandı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.