El Kaide bağlantılı oyuncu Gaziantepspor'la anlaştı

Alman Birinci Lig takımlarından Darmstadt, Tunus kökenli futbolcusu Enis Ben Hatira'nın sözleşmesini ''istihbarat tarafından takibe alınıp gözetlenen radikal İslamcı gruplarla ilişkisi olduğu’ gerekçesiyle geçen hafta feshetmişti....

Alman Birinci Lig takımlarından Darmstadt, Tunus kökenli futbolcusu Enis Ben Hatira'nın sözleşmesini ''istihbarat tarafından takibe alınıp gözetlenen radikal İslamcı gruplarla ilişkisi olduğu’ gerekçesiyle geçen hafta feshetmişti. Almanya ve Avrupa’da takım bulamayan Ben Hatira, rotasını Türkiye'ye çevirdi. Hatira, Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor'a imza attı.

Darmstadt yönetimi Ben Hatira'nın El Kaide yanlısı Ensar grubuna yardım ettiği iddiası üzerine harekete geçmiş ve sözleşmeyi tek taraflı feshetmişti. Ben Hatira, Ensar grubunun organizasyonuyla Gana'ya gitmiş orada su projesine mali destek de vermişti. Darmstadt'ın bağlı bulunduğu Hessen Eyalet hükümeti de futbolcuyu cihatçı gruplarla bağlantısı olduğu gerekçesiyle eleştirmişti.

BAKAN ELEŞTİRMİŞTİ

Hessen Eyalet İçişleri Bakanı Peter Beuth, “Ben Hatira gibi profesyonel futbolculara izin verilmemeli, eğer istihbarat tarafından gözetlenen aşırı dini gruplarla bağlantıları varsa. Sınırları çizmek lazım'' demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Fatih Terim'in Yerine Geçecek Türk Hoca Belli Oldu: Acun Ilıcalı Öneride Bulunacak!
Galatasaray'a Dev Transfer! Efsane Yıldız Yuvasına Dönüyor: Yer Yerinden Oynayacak!
Çalımbay'a Beşiktaş'tan Rekor Tazminat! Rakam İnanılır Gibi Değil!
Galatasaray'da Gizemli Transfer: Ünal Aysal, Hangi Yıldıza İmza Attırdı?
Fenerbahçe'de Sakatlık Şoku: 2 Anahtar Oyuncu Sezon Dışı mı Kaldı?