El Mukavme-i Suriye lideri Mihraç Ural öldü haberi yalanlandı

Dün akşam saatlerinde El Cezire Televizyounu tarafından ortaya atılan 'Mihraç Ural öldürüldü' iddiası, Ural'ın en yakınındaki kaynaklar tarafından yalanlandı. Suriye'de bulunan ABC Gazetesi Ortadoğu Temsilcisi Ömer Ödemiş,...

Dün akşam saatlerinde El Cezire Televizyounu tarafından ortaya atılan 'Mihraç Ural öldürüldü' iddiası, Ural'ın en yakınındaki kaynaklar tarafından yalanlandı. 

Suriye'de bulunan ABC Gazetesi Ortadoğu Temsilcisi Ömer Ödemiş, çıkan iddialar üzerinde Mihraç Ural'ın 30 yıllık silah arkadaşı 'Şerif' kod adlı Beşir Kanmaz'a ulaştığını belirterek, öldüğü yönündeki haberlerin yalan olduğunu teyit ettiğini bildirdi. 

Dün gece saatlerinde Suriye'de savaşan cihatçı gruplardan Ahrar-ur Şam adlı örgüt de iddiayı destekleyen bir açıklama yapmıştı. 

Ömer Ödemiş'in Ural'ın yakınındaki isimlerden aktardığı bilgilere göre, El Mukavme-i Suriye lideri Ural, daha önce kendisine yönelik suikast girişimleri nedeniyle defalarca yer değiştirmiş ve güvenlik nedeniyle yerini bildirmemişti.  

Öte yandan El Nusra da dört gün önce Mihraç Ural'ın esir alındığı yönünde bir haber yaymış ancak bu iddia da yalanlanmıştı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazinin Beklenen Onuru: 100 Yaşındaki Jack Milton Mezuniyet Kepini Sonunda Aldı!
Kerem Şalom Sınır Kapısı'na Yapılan Havan Topu Saldırısında İsrailliler Öldü
Hizbullah, İsrail'in Kiryat Şmona'sına İran Yapımı Füzelerle Saldırdı: Yaralılar Var
Madonna, Copacabana Plajında Unutulmaz Konser Verdi
Japonya, Yendeki Değer Kaybıyla Turist Akınına Uğruyor