Elazığ depreminde hasar gören okulun yapımına başlandı

ELAZIĞ'da, geçen yıl 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik depremde hasar tespit edilmesinin ardından yıkılan İlkokulu'nun temeli atıldı.

ELAZIĞ'da, geçen yıl 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik depremde hasar tespit edilmesinin ardından yıkılan Uzuntarla Köyü İlkokulu'nun temeli atıldı.

24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde 41 kişi hayatını kaybetmiş, kamu kurum ve kuruluşları zarar görmüştür. Depremde hasar gören 33 okul ve 4 kamu kurumunun yeniden inşası devam ediyor. Bu durumda, ağır hasar nedeniyle yıkılan Uzuntarla Köyü'nde yeni bir okul yapılıyor. TOKİ tarafından düzenlenen temel atma törenine Vali Erkaya Yırık, Emniyet Müdürü Celal Sel, Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ve kurum başkanı katıldı.Okul 550 metrekare alan üzerine inşa edilecek 8 derslikli.

'BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ YIKAMADI'

Törende konuşan Vali Erkaya Yırık, deprem yaralarının sarılması amacıyla bir hizmetin daha adımını attıklarını belirterek, "24 Ocak'ta yaşadığımız deprem, evlerimizi, kamu kurumlarımızı, okullarımızı yıktı ama birlik ve beraberliğimizi yıkamadı. Uzuntarla köyümüzde, bir eğitim-öğretim kurumunun açılması ile İnşallah burası çevre okulların toplanma yeri olacak. 8 derslikli ve yaklaşık 550 metrekarelik alanda inşa edilecek okulumuz, inşallah kısa süre içinde tamamlanacak. Hayırlı olsun. Burada yetişen çocuklarımız, inşallah bu milletin medarı iftiharı olur" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ali Yerlikaya, 1 Mayıs sonrası yapılan ev baskınlarının görüntülerini paylaştı
New York’ta Rıza Sarraf ve Halkbank aleyhine açılan tazminat davası beklemeye alındı
Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmet Naci İnci, Turkcell’in yönetimine girdi: Maaşı 150 bin TL
Münevver Karabulut'un babası, Cem Garipoğlu'nun otopsi fotoğraflarını inandırıcı bulmadı