Elazığ’da Çobanlar Altın Değerinde: 70 Bin Lira Maaş ve İnternet İmkanı!

Elazığ’da sürü sahipleri, aylık 70 bin lira maaş ve internet imkanı sunmalarına rağmen çoban bulamamaktan şikayetçi. Hayvancılıkla uğraşanlar, gençlerin çobanlık yapmaması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyor.

Elazığ’da hayvancılıkla uğraşan sürü sahipleri, çoban bulamamaktan dolayı zor günler geçiriyor. Geleneksel mesleklerden biri olan çobanlık, artık genç nesiller tarafından tercih edilmeyince sürü sahipleri hayvanlarını güdecek eleman bulamıyor. Yeme, içme, barınma, giysi ve internet imkanı sağlanmasına rağmen, aylık 70 bin lira maaş verilen çobanlar adeta altın değerinde oldu.

ÇOBAN BULAMAYINCA HAYVANLARINI SATTI

Elazığ’da 500 küçükbaş hayvanı bulunan Nurettin Çelenk, çoban bulamadığı için hayvanlarının yarısından fazlasını satmak zorunda kaldı. Geriye kalan hayvanlarına kendisi bakmaya başlayan Çelenk, çoban bulmanın altın bulmaktan zor hale geldiğini belirtti. Önceleri kontör isteyen çobanların, artık internet talep ettiğini söyledi.

GENÇLER ÇOBANLIK YAPMAK İSTEMİYOR

Çelenk, çobanların hayvancılık için ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak, genç nesillerin çobanlık yapmayı tercih etmediğini dile getirdi. Çelenk, "500 koyunu nasıl sağacak ve güdecek bir çoban olmadan? Gençlerimizden kimse çobanlık yapmıyor, sadece bizim gibi orta yaşlı insanlar yapıyor. Çoban artık altın değerinde, memurlardan bile fazla kazanıyor" dedi.

ÇOBANLARIN YENİ TALEBİ: İNTERNET

Çobanların taleplerinin zamanla değiştiğine dikkat çeken Çelenk, artık internet isteğinde bulunduklarını ve her koşulda bu talepleri karşılamak zorunda olduklarını belirtti. "Adam ne dese kabul ediyoruz. Zor bir meslek, dağda bayırda çalışıyorsun. 50 yaşına gelen insan artık dizim, kolum ağrıyor demeye başlıyor," diyerek mesleğin zorluklarına işaret etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.