Elektrik aboneliği güvence bedeli nedir?

EPDK'nın yeni düzenlemesiyle, elektrik faturası desteği alan 3 milyon 721 bin hak sahibi, taşınma durumundan bağımsız olarak güvence bedeli ödemeyecek. Bu adım, daha etkin yardım sağlanmasını ve usulsüz kullanımın önlenmesini amaçlıyor.


EPDK'nın son düzenlemesiyle elektrik faturası desteği alan 3 milyon 721 bin kişi için güvence bedeli ödemesi gerekmeyecek, bu adım gereksinim sahiplerine daha etkin yardım sağlamayı ve usulsüz kullanımı engellemeyi hedefliyor.

EPDK'nın açıklamasına göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan elektrik faturası desteği alan 3 milyon 721 bin hak sahibi için yeni bir düzenleme yapıldı. Bu düzenlemeyle, taşınma durumundan bağımsız olarak elektrik aboneliği sürecinde güvence bedeli ödemelerine gerek kalmayacak. Bu adımın amacı, gereksinim sahiplerine daha etkin bir şekilde yardımın ulaştırılmasını sağlamak ve hane üyeleri olmayan veya farklı isimlerle kayıtlı aboneliklerdeki usulsüzlükleri engellemektir.

Güvence bedeli, aboneliğin sona ermesiyle borçların ödenmesi veya mahsup edilmesi sonrası iade edilen bir teminatı ifade eder. Elektrik aboneliği yapılırken, görevli tedarik şirketi tarafından elektrik kullanıcısından alınan bu bedel, aboneliğin sona ermesi durumunda hesaplanarak borçların ödenmesi veya mahsup edilmesi için kullanılır. Güvence bedeli miktarı, hane elektrik tüketimine göre değişmektedir ve 681 lira ile 1634 lira arasında değişen bir aralıkta belirlenmiştir. Bu düzenleme, özellikle düşük gelirli ailelere yönelik olarak elektrik faturası desteğini daha etkin bir şekilde sağlamayı ve abonelik süreçlerindeki finansal yükleri azaltmayı amaçlamaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

ÖSYM açıkladı: DGS başvuruları başladı!
Çöl tozu Türkiye'yi kaplayacak: Toz taşınımı ne zaman bitecek, kaç gün sürecek?
Fotokapan nedir ve ne için kullanılır? Fotokapan kullanım alanları
Türkiye'de İletişimi Etkileyebilecek Güneş Patlaması! Ulaştırma Bakanlığı'ndan Kritik Açıklama!
Kedi Kumu Siparişi Kavgası: Kargo Şubesinde Delik Paket Krizi!