Elektrik faturasını düşürmenin en kolay yolu! Meğerse saatleri varmış! Makineleri bu saat aralıklarında çalışt

Elektrik faturası kabarık gelenleri bu dertten kurtaracak en etkili çözümler ortaya çıktı. Elektrik tüketimi yüksek makineleri belirli saat aralıklarında çalıştırmanız halinde yarı yarıya faturaları azaltabilirsiniz!

Enerji fiyatlarına gelen zamlar sonrasında pek çok vatandaş faturaları düşürmenin alternatif yollarını araştırmaya başladı. Bu yollar arasında ise birçok alternatif seçenek yer alıyor. Özellikle hayatınızda yapacağınız ufak bazı değişikliler sayesinde faturaların kısa sürede düşmeye başladığını görebilirsiniz.

Elektrik faturası yüklü gelenlerin sadece makineleri çalıştırdıkları saatlere dikkat ederek bile ciddi bir tasarruf sağlamaları mümkündür. Uzmanlar bulaşık, çamaşır ve kurutma makinesi gibi eşyaların çalıştırılması için en doğru saatleri açıkladı.

ELEKTRİK HANGİ SAATLER ARASINDA DAHA UCUZ?

Elektrik faturasını düşürmek için en kolay yöntemlerden biri evde elektrik tüketimi yüksek olan eşyaların doğru saatlerde çalıştırılması olacaktır. Uzmanlara göre elektriğin saat 22.00 ile 06.00 arasında kullanımı önerilmektedir.

Elektrik tüketiminde gündüz ve gece tarifleri bulunuyor. Genelde gündüz tariflerinde kullanım ise faturaların kabarık gelmesinde etkili oluyor. Elektriğin en pahalı olduğu saat ise 5 ile 10 arası olduğu ifade ediliyor.

Gündüz: 06.00 – 17.00 saatleri arasında, puant 17.00 – 22.00 saatleri arası ve gece tarifesi ise 22.00 – 06.00 saatleri arasında belirlenmiştir. Bu kapsamda tüketimin en ucuz olduğu saatlerde evinizdeki çok elektrik tüketen cihazları çalıştırarak elektrik faturasından tasarruf etmek mümkündür.

ELEKTRİK FATURASI NASIL DÜŞÜRÜLÜR?

Elektrik faturasını düşürme yolları arasında birçok tasarruf yöntemi de bulunuyor. Sadece elektriğin ucuz olduğu saatlerde kullanımı değil, basit birkaç değişiklikle de daha az fatura ödemek mümkün hale gelebilir.

Elektrik faturasını düşürmek için uygulanabilecek en etkili tasarruf yöntemlerinden bazıları ise kısaca şunlardır:

  • Enerji tasarrufuna sahip cihazların kullanılması,
  • Mekanik sayaçların elektronik sayaçlar ile değiştirilmesi,
  • Gereksiz fişlerin çekilmesi,
  • Elektronik eşyaların kullanılmadığı durumlarda uyku modu yerine tamamen kapatılması vb.

Elektrik tasarrufu yaparak faturalarınızı yarı yarıya kadar düşürmeniz mümkündür. Sadece cihazların çalıştırılacağı saatleri bile değiştirerek etkili sonuçlar alabilir ve daha az elektrik faturası ödemeye hemen başlayabilirsiniz.

Ekonomi Haberleri

ABB, 2024 senesi için otopark ücret tarifesini belirledi
Anadolu Ateşi, 25. yaşını Beşiktaş Stadyumu’ndaki gösterileri ile kutlayacak!
Milyonlarca yatırımcının merak ettiği 10 kripto kanun teklifi sorusu
Finans uzmanı merak edilen o soruyu yanıtladı: "Ekonomi kötüyse AVM'lerde neden yer yok?"
Gıda sektöründe o ürüne kriz yaklaşıyor! A101 ve BİM'e hücum: Zam alarmı!