Elektrik tarifelerindeki son zamdan elektrikli araç sahipleri de etkilendi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bugünden itibaren elektrik tarifelerine yüzde 38 zam yaparak yeni bir düzenleme getirdi. Bu artışın ardından elektrikli araçları şarj etmenin maliyeti de artmış durumda.

EPDK, 1 Temmuz itibarıyla elektrik tarifelerine yüzde 38 oranında zam yapıldığını duyurdu. Bu zam ile birlikte, evlerde kullanılan her 100 kWh elektriğin maliyeti 207.23 TL olarak belirlendi. Düşük tüketim kademelerinde, yani 240 kWh'ı geçmeyen kullanımlarda, elektrik birim fiyatının 2.07 TL olması beklenirken, yüksek tüketim kademelerinde, yani 240 kWh üzerindeki kullanımlarda bu fiyatın 3.10 TL olacağı tahmin ediliyor. EPDK'nın bu kararıyla birlikte, elektrik tüketiminden kaynaklı maliyetlerde önemli bir artış yaşanması bekleniyor, özellikle yüksek tüketim yapan aboneler için maliyetlerin artması öngörülüyor.

74 LİRA ZAM GELEBİLİR

Yeni düzenleme, evlerinde elektrikli araçlarını şarj eden vatandaşları da etkileyecek şekilde tasarlandı. Son düzenleme ile, 88,5 kWh batarya kapasitesine sahip ve 500 km menzile ulaşabilen bir otomobilin evde yapılacak tam batarya dolum işlemine 74 TL ek bir maliyet getirilmesi öngörülüyor. Bu düzenleme, elektrikli araç kullanıcılarının evde şarj etme maliyetlerinde önemli bir artış yaşanmasına neden olabilir.

ŞARJ İSTANSYONLARINA DA ZAM GELİYOR

Elektrikteki tarife artışının ardından Türkiye'de sayıları hızla artan özel elektrikli araç şarj istasyonu işletmecilerinin de fiyatlarında yaklaşık %20 civarında bir artış bekleniyor.

TÜRKİYE ELEKTİRKLİ ARAÇ SARJ İSTASYONU AĞI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.