Elektrik ve Doğal Gazda Fiyat Artışı Olacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz fiyatlarında bu yıl sonuna kadar bir artış öngörülmediğini açıkladı. Türkiye'de günlük elektrik üretimi ve tüketimi verileri de açıklandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji alanındaki gelişmeleri değerlendirdiği basın toplantısında, elektrik ve doğal gaz fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, "Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında bu yıl sonuna kadar herhangi bir fiyat artışı öngörmüyoruz" dedi. Bu açıklama, enerji tüketicileri için sevindirici bir gelişme olarak karşılandı.

GÜNLÜK ÜRETİM VE TÜKETİM VERİLERİ

Türkiye'de günlük bazda 765 bin 960 megavatsaat elektrik üretimi gerçekleştirildi. Tüketim ise 751 bin 816 megavatsaat olarak kaydedildi. Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin verilerine göre, dün en yüksek elektrik tüketimi 20.00'de 36 bin 890 megavatsaatle gerçekleşirken, en düşük tüketim ise 08.00'de 26 bin 462 megavatsaat oldu.

ÜRETİMDA İLK SIRA İTHAL KÖMÜRDE

Günlük elektrik üretiminde, ithal kömür santralleri yüzde 24,5 payla ilk sırada yer aldı. İkinci sırada yüzde 17,5 ile doğal gaz santralleri bulunurken, üçüncü sırada ise barajlı hidroelektrik santralleri yüzde 14,7 ile yer aldı. Türkiye, dün ayrıca 16 bin 273 megavatsaat elektrik ihracatı ve 2 bin 130 megavatsaat elektrik ithalatı gerçekleştirdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.