Elektrikli araç sahipleri araçlarını satıp benzinli araçlara geçiyor! En büyük sebebi açıklandı

Elektrikli araçlar ile benzinli araçlar arasındaki rekabet hızla devam ediyor. Elektrikli araçlar ve mobilite çözümleri geleceğin teknolojisi olarak kabul edilirken, uzun süredir kullanılan ve menzil sorunu yaşamayan benzinli araçlar da önemini koruyor.

Elektrikli araçlar ile benzinli araçlar arasındaki rekabet hızla devam ediyor. Elektrikli araçlar ve mobilite çözümleri geleceğin teknolojisi olarak kabul edilirken, uzun süredir kullanılan ve menzil sorunu yaşamayan benzinli araçlar da önemini koruyor. Son yapılan bir araştırma ise dikkat çekici bir trendi ortaya koydu: Elektrikli araç sahiplerinin bir kısmı yeniden benzinli araçlara yöneliyor.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL SAHİPLERİ BENZİNLİ OTOMOBİLE DÖNÜYOR

McKinsey & Company tarafından yapılan son Mobility Consumer Pulse anketine göre, elektrikli otomobil sahiplerinin neredeyse yarısı, araçlarını satıp benzinli otomobillere geri dönmeyi tercih ediyor. Bu bulgu, elektrikli araç teknolojisinin yaygınlaşmasına rağmen kullanıcı memnuniyetinde ciddi sorunların olduğunu ortaya koyuyor.

ŞARJ ALTYAPISI VE MENZİL KAYGILARI ELEKTRİKLİ ARAÇLARI GÖLGELİYOR

Anket katılımcılarının %46'sı, elektrikli otomobillerini satıp benzinli bir otomobil almaya yönelmeyi düşündüklerini ifade etti. Ayrıca, katılımcıların %29'u mevcut elektrikli araçlarının ilk ve son elektrikli araçları olacağını belirtirken, gelecekte elektrikli otomobil satın almayı planlamadıklarını vurguladı. 

Anket sonuçlarına göre, elektrikli otomobil kullanıcılarının geri dönüş nedenleri şunlar oldu: Halka açık şarj cihazlarını bulma zorluğu en büyük sıkıntı olarak öne çıkarken, bunu menzil kaygıları ve evde şarj imkanı eksikliği gibi problemler izledi. Kullanıcılar, şarj altyapısının yetersizliği ve batarya teknolojisinin sınırlamaları nedeniyle araçlarının potansiyelini tam olarak kullanamadıklarını belirtti.

Bazı katılımcılar, örneğin aracın 450 beygir gücüne sahip olmasına rağmen, menzili koruyabilmek ve şarj istasyonlarında bekleme sürelerini azaltmak için aracı 100 beygir gücünde kullanmak zorunda kaldıklarını dile getirdi. Bu tür sorunlar, elektrikli otomobillerin teorik avantajlarının pratikte yeterince karşılanamadığını gösteriyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (15)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.