Elektrikli otomobiller kritik tarihi heyecanla bekliyor

Bilim insanları ve otomotiv üreticileri tarafından yapılan açıklamalar genellikle ortak bir noktaya parmak basıyor. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Özellikle otomotiv devlerinin yaptığı açıklamalara bakılırsa elektrikli otomobiller kritik tarihi neredeyse yakalamak üzere. Markaların imajları ve stratejik çalışmaları ile birlikte yepyeni bir dönem başlıyor. Buna göre elektrikli otomobiller bundan sonra dünyanın tamamında baskın araç türü olacak. Konu ile ilgili bazı firmalar tarih bile veriyor.

Elektrikli otomobil üreticisi olarak şimdilik sadece Tesla ön plana çıkıyor. Özellikle onun büyük bir pazar oluşturması otomotiv devlerini harekete geçirmişti. Şimdi ise yüzde 100 elektrikli araç kullanmak için geri sayım başladı.

Honda konuyla ilgili net konuştu

Dünyanın en büyük otomotiv üreticileri içerisinde yer alan Honda elektrikli otomobil hakkında net konuştu. Buna göre Honda 2040 yılında yalnızca elektrikli araç üretecek. Yani bundan sadece 19 yıl sonra bunun gerçekleşeceği söyleniyor.

Her ne kadar Honda için tarih erken görülse bile Jaguar gibi firmalar bunu çok daha yakın bir süre içerisinde yapmayı düşünüyor. Otomotiv devi tarafından yapılan açıklamaya göre 2025 yılında tamamen elektrikli araçlara geçilecek. Önemli bir üretici olan Cadillac ise 2030 yılında tamamen elektrikli otomobil üretmek istiyor.

Temiz enerjide Türkiye hangi konumda: Yeterli güce sahip miyiz?

Büyük otomobil şirketlerinin verdiği tarihlere bakılırsa önümüzdeki 50 yıl içerisinde birçok şirket tamamen elektrikli araç üretimine geçecek Ayrıca otonom sistemler büyük önem taşıyacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

GTA 6'yı bekleyenlere müjde: Çıkış tarihi açıklandı! Yapımcıdan resmi duyuru geldi
O oyun Epic Games'te sadece 24,50 TL'ye, Steam'de ise 966 TL'ye: Bu indirimi kaçırmayın!
Valve'ın bir sonraki oyunu olan Deadlock sızdırıldı: Half-Life 3'ü beklemeyin!
Google, Finlandiya'daki veri merkezini genişletmek için 1 milyar avro yatırım yapacak
Epic Games bu sefer oyun yerine Discord Nitro'u ücretsiz sunuyor!