Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), elektronik sigara kullanımının kontrol altına alınması için acil eylem çağrısında bulunmuş oldu. DSÖ, elektronik sigara kullanımına ilişkin yeni rapor yayımladı. Raporda, elektronik sigaranın, tütün kullanımını azaltmada etkili olmadığı ifade edildi.
Raporda, nikotinli elektronik sigaranın ileri derecede bağımlılık yapıcı özelliği bulunduğu hatırlatıldı. DSÖ’nün etkinlik gösterdiği tüm bölgelerde 13-15 yaşlarındaki çocukların, yetişkinlere göre daha yüksek oranlarda elektronik sigara kullandığına dikkat çekilen raporda, nikotinli elektronik sigaranın ileri derecede bağımlılık yapıcı özelliği bulunduğu hatırlatılarak, bazılarının kansere neden olduğu bazılarının ise kalp ve akciğer rahatsızlıkları riskini artırdığı kaydedildi.
Raporda görüşlerine yer verilen DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, gençlerin erken yaşta elektronik sigara kullanmak için tuzağa düşürüldüğünü ve nikotin bağımlısı olabildiğini belirtti. Ghebreyesus, ülkelere sigara kullanımını önlemek ve özellikle gençleri korumak için sıkı önlemler almaları çağrısında bulunmuş oldu.