Elin Musk, gezegeninin en zengini değil! Jeff Bezos zirvesi!

Amazon’un sahibi Jeff Bezos, SpaceX, Tesla ve X’in sahibi Elon Musk’ı geride bırakarak, dünyanın en zengin kişisi olmayı başardı! Elon Musk tepki verecek mi? Bloomberg’in En Zenginler Listesi’nde zirveye oturan Bezos, Elon Musk zirvesini yıkıyor!

 

Bloomberg'e göre Pazartesi günü Bezos'un net serveti 200 milyon dolar, Musk'un kişisel serveti ise 198 milyar dolardı... Musk'ın ikinci sıraya düşmesinin nedeni Tesla'nın hisselerinin haftaya yüzde 7 kayıpla başlamasıydı. Geçen yıl Musk 31 milyar dolar kaybederken, Bezos 23 milyar dolar kazandı.

Bezos, 2021 yılında "Dünyanın en zengin insanı" unvanını lüks marka LVMH'nin sahibi Bernard Arnault'a bıraktı. Arnault'un 365 günlük iki saltanatı Musk'la sona erdi. Ancak geçen yıl üçüncü sıraya gerileyen Bezos, önce Fransız iş adamı Arnault'u, dün ise Musk'ı geçerek yeniden "en zengin" oldu. Elbette dünyanın en zengin kişisinin unvanı piyasaya bağlı olarak birkaç ayda bir değişiyor.

Musk ve Arnault'un hala büyük bir serveti var; Oxfam'ın yıllık Eşitsizlik Raporu'na göre dünyanın en zengin beş insanının net serveti 2020'den bu yana enflasyona göre ayarlandığında yüzde 114 artarak toplam 869 milyar dolara ulaştı. Amerikan basınında manşetler "Bezos Musk'tan kurtulur" olurken, İngiliz basını Bezos'un bir sonraki hamlesinin Boeing ve Lockheed Martin'in kurduğu uzay şirketi United Launch Alliance'ı satın almak olacağını yazdı..

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri

Fiyatların azdığı ülkemde devlette tasarruf tedbirleri paketi açıklanıyor
Bitcoin için 1 milyon dolar tahmini!
Altın sahiplerini korkutan karar: 81 İldeki kuyumcularda yasaklanacak!
Tapuda 15 günlük süreyi kaçıran yandı: Ruhunuz bile duymadan elinizden gidebilir!
Kamuda tasarruf ve verimlilik dönemi 25 adımla başlıyor!