Elon Musk, Boeing’e meydan okudu

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla ve uzay araştırmaları şirketi SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Mars'a seyahat konusunda Boeing'e meydan okudu.Dünyanın en büyük sivil ve askeri uçak ve helikopter üreticilerinden Boeing'in CEO'su Dennis...

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla ve uzay araştırmaları şirketi SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Mars'a seyahat konusunda Boeing'e meydan okudu.


Dünyanın en büyük sivil ve askeri uçak ve helikopter üreticilerinden Boeing'in CEO'su Dennis Muilenburg'ün "Mars konusunda Elon Musk'ı geçeceğiz" yönündeki açıklamasını paylaşan Fortune Dergisi'ne Musk'ın cevabı "Haydi yap!" oldu.  


MARSA İLK AYAK BASACAK OLAN..

Muilenburg, CNBC'ye verdiği röportajda "Eninde sonunda Mars'a gideceğiz ve kesinlikle inanıyorum ki, Mars'a ilk ayak basacak kişiyi bir Boeing roketi taşıyacak" dedi. 

Elon Musk, elektrikli otomobil ve TIR üretiminden, uzaya uydu göndermeye, yapay zekadan, altı saati 30 dakikaya indirecek tünel projelerine kadar çok geniş bir alanda yatırım yapıyor. Musk, tüm projelerin yönetimini kendisi gerçekleştiriyor.

MUSK’IN EN BÜYÜK HAYALİ..

Küçüklüğünden bu yana büyük bir bilim-kurgu ve uzay meraklısı olan Musk'ın en büyük hayali Mars'a seyahat. Musk, Mars'ta kolonileşmek ve yerleşik bir hayat kurmak istiyor. Bunun için buz kaplı Kızıl Gezegen'in ısıtılması gerektiğini belirten Musk, şirketlerinin ürettiği güneş panellerini Mars'a yerleştirerek başlamayı planlıyor.

Ekim ayında SpaceX'in hedeflerini açıklayan Musk, insanları "çoklugezegen türleri" hâline getirmek istediklerini açıkladı. Mars'a ilk seyahatler ise 2020 olarak planlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Süper Bilgisayar İnsanlığın Sonunu Hesapladı: Kalan Süremiz Az!
Boeing, Elon Musk'a meydan okuyor: Starliner ilk insanlı görev için hazır
İçerik pazarlaması profesyonellerinin yeni odağı yapay zeka!
Ayrılık acısı da yapay zekayla silinecek
Yapay zeka tüm marifetlerini ortaya döktü: Kraliyet ailesi 30 yıl sonra böyle görünecek