Elon Musk, ChatGPT'ye rakip olacak yeni yapay zeka modelini duyurdu: Açık kaynak olarak sunulacak

Elon Musk, OpenAI CEO'su Sam Altman'a yönelttiği ifadelerle dikkat çekmişti. Şimdi ise ChatGPT'ye rakip olacak bir yapay zeka modelini duyurdu! xAI adını taşıyan bu yapay zeka modeli, açık kaynak kodlu olarak sunulacak.

Yapay zeka alanında öncü isimlerden olan Elon Musk'ın şirketi xAI, önemli bir adım atarak yapay zeka modeli Grok'u açık kaynak olarak sunmaya karar verdi. Grok şu anda yalnızca Elon Musk'ın sosyal medya platformu X üzerinde Premium abonelik kanalıyla test edilebiliyor ancak xAI, modelin kaynak kodunu ve eğitim metodolojisini herkesle paylaşarak daha geniş bir geliştirici ve araştırmacı kitlesine ulaşmayı amaçlıyor.

Elon Musk'ın diğer şirketlerinde de benzer bir yaklaşım sergilediği görülüyor, kullanıcı geri bildirimlerini dikkate alarak Grok'un eğitiminde geliştirmeler yapılacağı belirtiliyor. Bu yaklaşım, Tesla'nın 2008'de elektrikli araçların yaygınlaşmasını hızlandırmak amacıyla tüm patentlerini açık kaynak olarak yayınlamasına benziyor.

ELON MUSK OPENAI'I SUÇLUYORDU

Grok'un açık kaynak olarak paylaşılması, yapay zeka alanındaki diğer rakip modeller için önemli bir dönemeç olabilir. Daha önce Musk, OpenAI'ı kar odaklı bir misyon izlemekle suçlayarak şeffaflık yerine kar hırsının öncelikli olduğunu savunmuş ve şirkete dava açmıştı. Grok'un kodunun paylaşılması, bu iki şirket arasındaki rekabeti daha da artırabilir gibi görünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

TikTok ve ByteDance ABD'deki Yasa İçin Hukuki Mücadeleye Başlıyor
Tıbbi teşhis alanında devrim yaratan yapay zeka: Med Gemini nedir?
Meta soruşturması tamamlandı: Toplam ceza 898 milyon lira!
Çin'in Chang'e-6 Misyonu: Ay'ın Karanlık Yüzüne İniş Yaptı!
Rusya ve Çin, Uzayda İş Birliğiyle Nükleer Güçle Çalışan Ay İstasyonu İçin Adım Atıyor