Elon Musk, SpaceX ve X'in Ofislerini Texas'a Taşıyor: Yasal Tepki Mi?

Elon Musk, uzay taşımacılığı devi SpaceX ve sosyal medya platformu X'in ofislerini California'dan Texas'a taşıma kararı aldı. Bu kararın ardında, California'da çocukların cinsiyet kimliğiyle ilgili bilgilerin paylaşılmasını kısıtlayan yeni yasaya tepkisi yatıyor.

Elon Musk, SpaceX ve X'in ofislerini California'dan Texas'a taşıyor. Sebep olarak AB 1955'e tepki gösterdiği belirtiliyor. Musk, yasanın ailelere ve şirketlere saldırı olduğunu savunuyor.

Dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk, uzay taşımacılığı devi SpaceX ve sosyal medya platformu X'in ofislerini California'dan Texas'a taşıma kararı aldı.

Musk, bu hamleyi açıklamak için yaptığı açıklamada, California'daki cinsiyet kimliğiyle ilgili yeni yasa olan AB 1955'e tepki gösterdiğini ve bu nedenle ofisleri Texas'a taşıdığını söyledi. Yasanın, öğretmenlerin ebeveynlerin izni olmadan çocukların cinsiyet kimliğiyle ilgili bilgileri paylaşmasını yasaklamasını Musk, "ailelere ve şirketlere saldırı" olarak değerlendiriyor.

Yasanın onaylanması sonrası Elon Musk, "Bu, bardağı taşıran son damla" dedi ve ofisleri taşıma kararını ilan etti.

Musk ayrıca, "Vali Newsom'a bir yıl önce, bu tür yasaların aileleri ve şirketleri, çocuklarını korumak için California'yı terk etmeye iteceğini söylemiştim" mesajını paylaştı.

Elon Musk, 2021'de de Tesla şirketinin ofislerini, Covid kısıtlamalarına yanıt olarak Texas'a taşımıştı. O günlerden bu yana Musk, ABD siyasetine açık bir şekilde pozisyon alıyor ve bunu sık sık kamuoyuna duyuruyor.

Son olarak ABD'deki başkanlık yarışında Donald Trump'a desteğini açıklayan Musk, eski ABD başkanının kampanyasına ayda 45 milyon dolar bağış yapacağını kaydetmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.