Elon Musk tarih verdi: insandan daha akıllı olacak

Tesla CEO'su Elon Musk, yapay zekânın yakın bir gelecekte insan zekasını geride bırakabileceğini belirtti. Musk'a göre, bu durum muhtemelen gelecek yıl veya 2026 yılına kadar gerçekleşebilir.

Tesla CEO'su Elon Musk, Norveç varlık fonu CEO'su Nicolai Tangen ile yapay zekânın geleceği hakkında konuştu. Musk, yapay zekânın yakın gelecekte insan zekasını aşabileceğini ve muhtemelen gelecek yıl veya en geç 2026 yılına kadar en akıllı insandan daha akıllı hale gelebileceğini belirtti. Yapay zekânın elektrik tedarikinin sınırlarını göz önünde bulundurarak, yapay genel zekânın (AGI) gelişim sürecini değerlendirdi.

İNSANDAN DAHA AKILLI 

Musk, AGI'yi en akıllı insandan daha zeki olarak tanımladığında, bu gelişmenin muhtemelen önümüzdeki birkaç yıl içinde gerçekleşebileceğini düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, Musk, yapay zekâ sohbet robotu Grok'un eğitimini etkileyen gelişmiş çiplerin eksikliğinden bahsetti. xAI girişimi çerçevesinde Grok 2 modelinin eğitimi için yaklaşık 20 bin Nvidia H100 GPU'ya ihtiyaç duyulduğunu ve Grok 3 modelinin ise 100 bin Nvidia H100 çipi gerektireceğini açıkladı. Musk, geçen yıl xAI'yi kurarak, insanlığın yararına yapay zekâ geliştirmeyi amaçlayan orijinal misyonunu terk eden OpenAI'yi dava etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Rekabet Kurumu Google'a ceza yağdırdı!
James Webb Uzay Teleskobu iki büyük kara deliğin birleştiğini ortaya çıkardı!
Einstein'ın teorisi kanıtlandı: Kara delik araştırması detayları
Oytun Erbaş olay yaratan bir açıklamada bulundu: "Wi-Fi sizin beyin dalganızı okuyor"
MEDY: Beyin Doku Dondurmayı Zararsız Hale Getiriyor