Elon Musk, Trump kampanyasına 75 milyon dolar bağışladı

Elon Musk, son üç ayda Donald Trump'ı destekleyen America PAC'e 75 milyon dolar bağışladı. Çekişmeli eyaletlerdeki seçmenlere odaklanan bu grup, seçimde büyük bir rol oynamayı hedefliyor. Musk'ın sağa yönelmesi, onu Cumhuriyetçi mega bağışçılar arasına taşıdı.

Dünyaca ünlü milyarder Elon Musk, son üç ayda eski başkan ve Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ı destekleyen bir harcama grubuna toplamda 75 milyon dolarlık katkı yaptı.

Federal Seçim Komisyonu'na sunulan raporlara göre, Musk’ın desteklediği America PAC, Temmuz-Eylül döneminde bu bağışın 72 milyon dolarını Trump yanlısı faaliyetler için harcadı. Bu harcama, Trump’a destek veren diğer Super PAC'lerin toplamından daha fazla.

Musk tarafından desteklenen bu grup, çekişmeli eyaletlerdeki seçmenleri kazanmaya odaklanarak Trump ve Demokrat aday Kamala Harris arasında geçmesi beklenen başa baş seçimde önemli bir rol üstlenebilir. Daha önce Demokrat adaylara oy verdiğini belirten Musk, bu seçimde sağa doğru keskin bir yön değiştirerek Temmuz ayında Trump'ı açıkça destekledi ve Pennsylvania'daki bir mitingde onunla birlikte sahneye çıktı.

Musk'ın bağışları, onu bankacılık varisi Timothy Mellon ve kumarhane milyarderi Miriam Adelson gibi büyük Cumhuriyetçi bağışçıların arasına katıyor. America PAC, Trump’ı destekleyen ancak genellikle oy kullanmayan seçmenleri, yaklaşan seçimde sandığa gitmeye teşvik etmeyi hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.