Elon Musk Twitter'a kafayı taktı

Dünyanın en zengin insanları listesinde birinci sırada olan ve hemen her gün bir şekilde gündeme gelmeye başaran Elon Musk, bu defa diğerlerinden çok daha farklı bir şekilde adından bahsettirdi.

 Elon Musk’ı yakından takip edenlerin çok iyi bildikleri üzere ünlü isim, özellikle son bir yıldır adeta Twitter’a kafayı takmış ve bulduğu her fırsatta sosyal medya sitesinin kendi özgürlüğünü kısıtladığını ifade etmişti.

Yerli yersiz yaptığı eleştirilerle Twitter’ı hep zor duruma sokan Elon Musk’ın son hamlesi ise, acaba bu şekilde dünyanın en büyük sosyal medya platformunun hisselerini baskılamaya mı çalışıyordu sorusunu akıllara getirdi.

Elon Musk Twitter’ı satın mı aldı?

Bu soruyu sorduran konu ise Elon Musk’ın gerçekleştirdiği hisse senedi alımı. Ünlü milyarder dün itibariyle Twitter’ın tam %9,2’lik paya tekabül eden hisse senedini satın aldı ve bu alım için yaklaşık 3 milyar dolar ödedi. Musk, bu hamlesiyle birlikte Twitter’ın da en büyük hissedarı haline gelmiş oldu.

İşin ilginç yanı, bu alım haberinin internete düşmesiyle birlikte Twitter’ın hisseleri tam %26 oranında değer kazandı. Yani anlayacağınız Elon Musk bugün düne göre daha da zengin ve sadece 24 saat içerisinde servetine 750 milyon dolar daha eklemiş oldu. Bakalım önümüzdeki günlerde bu alıma ilişkin daha ne gibi detaylar ortaya çıkacak.

Google Haritalar , geçiş ücreti ve diğer rota ayrıntılarını içerecek

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Çiftlik oyunları tutkunları için güzel bir haber: Steam Çiftlik Festivali başladı!
2 Mayıs'ta Epic Games, 487 TL değerindeki oyunu ücretsiz olarak sunacak
En hızlı internete sahip ülkeler listesi duyuruldu! Türkiye'nin konumu beklenildiği gibi
Linkedin, rakibini model alarak yeni bir video deneyimi sunuyor: Yeni bir video platformu yolda!
NASA'nın Psyche Uzay Aracı, 225 Milyon Kilometreden Lazer İletişimi Sağladı!