Elon Musk’ın Donald Trump İçin Büyük Bağışta Bulunduğu Ortaya Çıktı

Elon Musk’ın, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump için çalışan America PAC grubuna büyük bir bağış yaptığı öğrenildi. Trump’la görüşmeler yaparak bağış yapmadığını söyleyen Musk’ın bağış miktarı ve detayları 15 Temmuz’da açıklanacak.

Elon Musk’ın, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump için çalışan America PAC adlı siyasi gruba büyük bir bağışta bulunduğu ortaya çıktı. Musk, daha önce ABD Başkan adaylarına bağış yapmadığını ve Trump’ın olası danışmanlık rolü hakkındaki haberleri reddettiğini açıklamıştı. Bağışın miktarı ve detayları 15 Temmuz’da duyurulacak.

Elon Musk’ın Cumhuriyetçi aday Donald Trump için çalışan bir siyasi gruba bağış yaptığı ortaya çıktı. Bloomberg’in haberine göre, Musk’ın America PAC olarak bilinen bu gruba yaptığı bağışın miktarı bilinmese de "oldukça büyük" bir meblağ olduğu tahmin ediliyor. 

America PAC, politik faaliyetler için sınırsız katkı kabul edebilen bir grup ve 15 Temmuz’da bağışçıların tam listesini yayımlaması gerekiyor.

Kasım seçimlerinde Cumhuriyetçilerin resmi adayı olması beklenen Donald Trump, geçen Mart ayında Musk ve diğer büyük bağışçılarla görüşmüştü. Musk, bu görüşmeye ilişkin X (eski Twitter) hesabından "Çok açık olmak gerekirse, ABD Başkan adaylarından hiçbirine para bağışlamıyorum" açıklamasında bulunmuştu. Ayrıca Mayıs ayında Trump’ın potansiyel başkanlığında üstleneceği danışmanlık rolü hakkındaki haberleri de reddetmişti.

ABD Başkanı ve Demokratların adayı Joe Biden’ın kampanyasının sözcüsü James Singer, Elon Musk’ın Trump’ı "Amerika’yı satacak, orta sınıfın vergilerini 2.500 dolar artıracak ve kendi vergilerini kesecek bir enayi" olarak gördüğünü belirtti. Singer, "Joe Biden, Elon gibi insanlara karşı durdu ve tüm kariyeri boyunca orta sınıf için mücadele etti; bu yüzden Kasım’daki seçimlerde kazanacak" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.