Elon Musk'ın xAI Girişimi, Nvidia Hisselerini Yüzde 20 Artırdı: Piyasa Değeri Apple'a Yaklaşıyor

Elon Musk'ın xAI girişimi, Nvidia'nın H100 grafik işlemcisini kullanacak. Bu haberle Nvidia hisseleri yüzde 20'ye yakın arttı. Şirketin piyasa değeri Apple'a yaklaşıyor.

Elon Musk'ın yapay zeka girişimi xAI, Nvidia'nın H100 grafik işlemcisini kullanarak süper bilgisayar oluşturacak. Bu haber, Nvidia hisselerinde yüzde 20'ye varan artışa sebep oldu. Şirketin piyasa değeri, Apple'a oldukça yaklaştı.

Elon Musk'ın yapay zeka girişimi xAI'nin yatırımcılardan 6 milyar dolar toplaması ve Nvidia'nın H100 grafik işlemcisini kullanacağını açıklaması, Nvidia hisselerinde önemli bir artışa neden oldu. Bu haberlerin ardından Nvidia hisseleri yüzde 7'nin üzerinde değer kazandı ve 1.140 dolara ulaştı. Son üç günde ise bu artış yüzde 20'ye yaklaştı.

Nvidia'nın geliri, yapay zeka çiplerine olan talebin artmasıyla birlikte son bilanço döneminde yıllık yüzde 262 artış göstermişti. Bu olumlu veriler, Nvidia hisselerinin 1.000 doları aşmasını sağlamıştı.

Nvidia'nın piyasa değeri, dünyanın en değerli şirketi Apple'a oldukça yaklaştı. Nvidia'nın piyasa değeri 2,81 trilyon dolara kadar yükselirken, Apple'ın piyasa değeri yaklaşık 2,91 trilyon dolarda seyrediyor. Listenin ilk sırasında ise 3,2 trilyon dolarlık değere sahip olan Microsoft bulunuyor.

Bu yılın en etkileyici performansını kaydeden şirketlerden biri olan Nvidia, yıl başından bu yana yüzde 137'lik bir yükseliş gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.