Elon Musk'tan açıklama: "CrowdStrike'ı tüm sistemlerimizden sildik"

Siber güvenlik firması CrowdStrike ve Microsoft'tan kaynaklanan bir sorun, dünya genelinde birçok banka, havayolu, telekomünikasyon ve medya şirketinin hizmetlerinde kesintilere neden oldu.

Siber güvenlik sağlayıcısı CrowdStrike'ın hatalı bir güncellemesi, dünya genelinde yazılım sistemlerinde kesintilere yol açtı.

Bu küresel yazılım sorununun ardından, Tesla, SpaceX ve X gibi şirketlerin sahibi olan milyarder Elon Musk, CrowdStrike'ı sistemlerinden kaldırdığını açıkladı. Musk, X hesabından yaptığı paylaşımda, "CrowdStrike'ı tüm sistemlerimizden sildik." ifadesini kullandı. 

Başka bir paylaşımında ise, "Ne yazık ki tedarikçilerimizin ve lojistik şirketlerimizin çoğu bunu kullanıyor." diyerek, Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın konuyla ilgili paylaşımına, bunun "otomotiv tedarik zincirinde yeni bir sekme açtığı" yanıtını verdi. 

Satya Nadella, sosyal medyada yaptığı açıklamada, "CrowdStrike, bilgi teknolojisi sistemlerini küresel olarak etkileyen bir güncelleme yayımladı. Bu sorunun farkındayız ve müşterilere sistemlerini güvenli bir şekilde yeniden çevrim içi hale getirmeleri için teknik rehberlik ve destek sağlamak üzere CrowdStrike ile ve sektör genelinde yakın işbirliği içindeyiz." dedi.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Tesla, küresel yazılım sorunu nedeniyle Texas ve Nevada'daki bazı üretim hatlarını durdurdu. 

Microsoft'a siber güvenlik hizmeti sunan CrowdStrike'ın sistemlerindeki aksaklık, dünya genelinde birçok işletmeyi etkileyen küresel bir yazılım sorununa neden oldu ve hayatı olumsuz etkiledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.