Elon Musk'tan Apple'ın yapay zeka kararına tepki!

Elon Musk, Apple'ın OpenAI ile işletim sistemi entegrasyonunu "kabul edilemez bir güvenlik ihlali" olarak nitelendirerek, Apple cihazlarının şirketlerinde yasaklanacağını açıkladı. Musk, Apple'ın veri güvenliğini riske attığını ve ziyaretçilerin cihazlarını teslim etmeleri gerekeceğini belirtti.

Elon Musk, Apple'ın işletim sistemini OpenAI ile entegre etmesi durumunda, Apple cihazlarını şirketlerinde yasaklayacağını açıkladı. Musk, bu entegrasyonun kabul edilemez bir güvenlik ihlali olduğunu belirterek, Apple'ın veri güvenliğini riske attığını savundu. Ayrıca, şirketlerini ziyaret edenlerin Apple cihazlarını girişte teslim etmek zorunda kalacaklarını ve bu cihazların Faraday kafesinde saklanacağını ifade etti.

ABD'li milyarder Elon Musk, Apple'ın işletim sistemini OpenAI ile entegre etmesi durumunda, Apple cihazlarını şirketlerinde yasaklayacağını belirtti. Musk, bu entegrasyonun "kabul edilemez bir güvenlik ihlali" olduğunu ifade etti.

Tesla, SpaceX ve X gibi şirketlerin sahibi olan Musk, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Apple'ın geliştirici etkinliği WWDC'de ChatGPT'nin geliştiricisi OpenAI ile işbirliğini duyurmasına tepki gösterdi. Musk, OpenAI'ın işletim sistemi seviyesinde entegrasyonu gerçekleşirse, Apple cihazlarının şirketlerinde yasaklanacağını belirtti ve "Bu, kabul edilemez bir güvenlik ihlalidir" dedi.

Musk ayrıca, şirketlerini ziyaret edenlerin Apple cihazlarını girişte teslim etmek zorunda kalacaklarını ve bu cihazların Faraday kafesinde saklanacağını belirtti. Apple’ın kendi yapay zeka uygulamasını geliştirmek yerine OpenAI'ya güvenmesini eleştiren Musk, "Apple'ın kendi yapay zekasını üretecek kadar akıllı olmaması, ancak OpenAI'nın güvenliğinizi ve gizliliğinizi koruyacağından emin olması saçma. Apple, verilerinizi OpenAI'ya teslim ettiğinde aslında neler olup bittiği hakkında hiçbir fikre sahip değil" yorumunda bulundu.

Apple, bugün yaptığı açıklamada, akıllı kişisel asistanı Siri ile gerektiğinde sohbet robotu ChatGPT'ye erişim sağlanabileceğini ve ChatGPT entegrasyonunun yılın ilerleyen zamanlarında iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia'ya geleceğini duyurmuştu.

OpenAI şirketinin CEO'su Sam Altman da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu yılın ilerleyen zamanlarında ChatGPT'yi cihazlarına entegre etmek için Apple ile ortaklık yapmaktan mutluyum. Gerçekten beğeneceğinizi düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.