Elon Musk'tan 'Trump'ın kampanyasına bağış' yalanlaması ile gündeme geldi

Elon Musk, resmen yalanladı. Son dakika! Elon Musk, Donald Trump'ın 5 Kasım'daki ABD başkanlık kampanyasını destekleyen komiteye ayda 45 milyon dolar bağış yaptığı iddialarını yalanladı. Musk, bağış yaptığını fakat bağışlarının "çok daha düşük bir seviyede" olduğunu söyledi.

Tesla, SpaceX ve X gibi şirketlerin sahibi Elon Musk, psikolog Jordan Peterson ile yaptığı röportajda kendisiyle ilgili bilgilerin doğru olmadığını söyledi.
Musk ayrıca
'de konuyla ilgili yorum yaptı

NE OLDU?
The Wall Street Journal (WSJ), geçen hafta Musk'ın Trump'ı destekleyen siyasi eylem komitelerinden biri olan America PAC'a ayda ortalama 45 milyon dolar bağışlamayı planladığını bildirdi.

Musk'ın söz konusu WSJ haberiyle ilgili komik paylaşımında takipçileri "haberi yalanlayan" olarak tanımlanıyordu.

Hükümetin seçim kampanyası için yeterli parayı sağlayamadığı ABD'de, adayların milyonlarca dolar değerindeki reklamlara katılabilmeleri, bir uçtan bir uca giden gösterileri organize edebilmeleri için çok paraya ihtiyaçları var. Dünyanın en büyük ülkelerinde sosyal medyayı etkin kullanmak, seçim ofisi ve kampanya ekibi kurmak.

Dolayısıyla kampanyasını iyi yapan bir aday, daha fazla reklam ve mitingle oyunu daha fazla seçmene yayma fırsatına sahip oluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.