Emekli aylıklarında büyük oyun: SGK uzmanı 'korkunç' diyerek değerlendirdi

Temmuz ayı başında belirlenen 6 aylık enflasyon ortalaması doğrultusunda, memur ve emeklilerin maaşlarına zam yapıldı. Tüm emekliler, gelecek haftadan itibaren artan maaşlarını almaya başlayacaklar.

Temmuz ayı başında belirlenen 6 aylık enflasyon ortalaması doğrultusunda, memur ve emeklilerin maaşlarına zam yapıldı. Tüm emekliler, gelecek haftadan itibaren artan maaşlarını almaya başlayacaklar. Zam alamayan milyonlarca emekli için ise yeni bir düzenleme planlanıyor.

AKP'nin ekonomi danışmanlarının hazırladığı plan, bu hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulacak. Bu düzenleme, en düşük emekli maaşlarını artırmayı hedefliyor ve Meclis'ten geçirilmesi gerekecek. Meclis Genel Kurulu tarafından alınacak kararla en düşük emekli maaşı yeniden belirlenecek.

ERDURSUN 'KORKUNÇ' DİYEREK EMEKLİYİ BEKLEYEN TEHLİKEYİ AÇIKLADI

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, hükümetin en düşük emekli aylığını 12 bin ile 12 bin 500 lira aralığına çekmesinin bir sorunu beraberinde getireceğini belirtti.

Erdursun'a göre, bu düzenlemeyle daha yüksek prim ödeyerek emekli olanlar ile daha düşük prim ödeyerek emekli olanların aynı en düşük emekli aylığını alacak olması yeni bir probleme yol açabilir. Örneğin, daha yüksek prim ödeyen bir emeklinin de 12 bin 500 lira alırken, daha düşük prim ödeyen bir emeklinin de aynı maaşı alacak olması adaletsizlik yaratabilir.

Erdursun ayrıca, bu şekilde her geçen artıya birlikte en düşük aylık alanların sayısının artacağını ve yatırılan primlerin öneminin azalacağını dile getirdi. Bu durumun emekli aylıklarının gerçek değerini yansıtmadığını savundu.

Ayrıca, 2008'de yapılan reformun emekli maaş hesaplamalarında büyük bir hata olduğunu savunan Erdursun, eğer hesaplama sistemi değişmemiş olsaydı, bugün en düşük emekli aylığının 31 bin 800 lira olabileceğini iddia etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.