Emekli, gönüllü akademisyene, "memuriyetten çıkarma" soruşturması!

Güneydoğu illerindeki ''abluka’nın bir an önce son bulmasını talep eden 1100’ün üzerindeki akademisyen, ''Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bir bildiri yayımlamıştı.Bildirinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan,...

Güneydoğu illerindeki ''abluka’nın bir an önce son bulmasını talep eden 1100’ün üzerindeki akademisyen, ''Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bir bildiri yayımlamıştı.

Bildirinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, akademisyenleri hedef alarak “Bu aydın müsveddeleri kalkıp devletin bir katliam yaptığından bahsediyor. Ey aydın müsveddeleri, siz karanlıksınız karanlık. Aydın falan değilsiniz. Sizler oraların adresini bilemeyecek kadar karanlık ve cahilsiniz'' diye hedef almıştı.

Bunun üzerine ''cadı avı’başlatılmış, birçok imzacı akademisyen hakkında adli ve idari soruşturma açılmıştı.

İmza vermekle, bildiri dağıtmakla suçlandı

Cumhuriyet’ten Ayşe Yıldırım’ın bugünkü köşesinde aktardığına göre Tanör, 17 Haziran’da kendisine gönderilen tebligatta ''Barış İçin Akademisyenler’e destek verdiği için devlet memurluğundan atılmak istendiğini öğrendi.

Tebligatta şöyle dendi: “Ülkemizin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yürütülmekte olan terörle mücadele eylemlerini katliam ve kıyım olarak niteleyen ''Barış İçin Akademisyenler’adlı bildiriyi imzalamak suretiyle ''Yasaklanmış her türlü yayın veya siyasi veya ideolojik amaçlı bildiri, afiş, pankart, bant ve benzerlerini basmak, çoğaltmak, dağıtmak veya bunları kurumların herhangi bir yerine asmak veya teşhir etmek’ disiplin fiilini işlediğiniz iddiasıyla üniversitenizce hakkınızda yapılan soruşturma sonucunda ''Devlet memurluğundan Çıkarma Cezası’ ile cezalandırılmanız teklif edilmiştir.''

YÖK’ün gönderdiği tebligatı almak için gittiği okula bile güvenlik nezaretinde girdiğini aktaran Tanör, beraberindeki 33 akademisyen ile birlikte 20 Temmuz’da savunma yapacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Yalı Çapkını dizisine veda ediyor!: Star TV'de beklenmeyen veda geldi!
Adana'da Çökertilen Uluslararası Organ Ticareti Şebekesi: Sahte Pasaportlarla Nakil Operasyonu
Erdoğan: "Enflasyonu düşürmeye yönelik, emin adımlar atıyoruz"
Seyircileri Büyüleyecek Yeni Filmler: Amy Winehouse'un Hikayesi ve Yerli Yapımlar Vizyonda!
TikTok ve Universal Müzik Arasındaki Anlaşmazlık Son Buldu: Şarkılar Geri Dönüyor!