Emekli maaşı taşımaya faiz talebi geldi

Emeklilerin, daha avantajlı promosyon ödemesinden yararlanmak için hesaplarını başka bir bankaya taşıma isteği, kredi almak için engel oluşturuyor. Bankalar, mevcut kredilerin kapatılmadan hesabın başka bir bankaya aktarılmasını kabul etmiyor.

Emekliler, daha yüksek promosyon veren bankalara geçmek istediklerinde kredi engeline takılıyor.

TÜKONFED Bankacılık Komisyon Başkanı Hüseyin Ölmez, "Emekliler, önceki bankalarından aldıkları kredi için aylık yüzde 1.05 faiz ödüyorlar. Ancak yeni bankaya geçmek istediklerinde bu krediyi kapatmaları gerekiyor. Yeni kredi almak için ise aylık faiz oranı yüzde 5.5'e kadar çıkıyor. Yani emekliler, daha yüksek promosyon almaya gitmek için yeni bir kredi çekip eski bankalarına faiz ödemek zorunda kalıyorlar" dedi.


KREDİ ENGELİ 

Emeklilerin, hesaplarını başka bir bankaya taşıyabilmek için belirli bir taahhüt süresini doldurma zorunluluğu bulunmuyor. Ancak bu süreyi doldurmadıkları takdirde aldıkları promosyon tutarını geri ödemek zorundalar.

Ölmez, "Bankalara geri ödenmesi gereken miktar, aldıkları promosyon tutarını 36 aya bölmek suretiyle hesaplanıyor. Ardından, bankada geçirdikleri süreyle çarpılarak hak ettikleri tutar belirleniyor. Bu miktar, iade edilmesi gereken para olarak bankaya geri ödenmelidir" dedi.

Bankalar, iade edilmeyen tutarlar için faiz talep ediyorlar.

Ölmez, "Bankalar, iade edilmeyen tutarlar için tüketici kredisi faizi talep ediyorlar ve bunu mevcut yasalar doğrultusunda haklı görüyorlar. Ancak uygulanan faiz oranı, mevcut tüketici kredisi faiz oranına dayanıyor. Yani emekliler, aldıkları promosyonun önemli bir kısmını faiz olarak ödemek zorunda kalıyorlar" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye kırmızı ve beyaz et tüketiminde Avrupa sonuncusu oldu
Emeklilere müjde var: İndirimin başladığını yetkililer duyurdu
Yargıtay’dan sınırlama geldi: Haftada 4 saat bunu yapmayan yandı!
Schengen vizesine başvuru açıklandı: 6 milyar TL ödeme yapılmış
Belediyeden yeni doğan bebeklere ilk altın! Başvurular bugün açıldı