Emekli Maaşlarına 15 Bin TL Seyyanen Zam Geliyor mu?

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, emekliler için 15 bin TL seyyanen zam talebinde bulundu. Ergün, artan enflasyon ve ülkenin ekonomik büyüme oranlarına dikkat çekerek, emeklilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

TÜED BAŞKANI KAZIM ERGÜN’DEN EMEKLILERE SEYYANEN ZAM ÇAĞRISI

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Başkanı Kazım Ergün, emeklilere yönelik seyyanen zam çağrısında bulundu. Ergün, emeklilerin 15 bin TL seyyanen zam beklediğini belirtti.

YÜZDE DILIMLI ZAM MODELI DEĞIŞMELI

Geçtiğimiz 5 aylık enflasyon oranının yüzde 22,72 olduğunu hatırlatan Ergün, emeklilerin Temmuz'daki maaş zammını beklediğini ifade etti. Yüzdelik zamların eşitsizliği artırdığını vurgulayan Ergün, "Büyümeden emekliye de pay verilmesi gerekiyor" dedi.

BÜYÜME ORANI VE SEYYANEN ZAM

Ergün, daha önce verilen 8.077 TL'lik seyyanen zammın emeklilere yansımadığını belirtti. Ergün, "Hem yüzde 5,7’lik büyüme oranı, hem de daha önce emekliye verilmeyen 8.077 liralık zammı düşündüğümüzde, hak edilmiş seyyanen zam 12 bin lira" dedi. Ayrıca geçen senenin 8.077 lirasının bu yıl aynı şekilde yansımayacağını ifade eden Ergün, "Emeklinin seyyanen zam beklentisi 15 bin lira" diye ekledi.

AYLIK BAĞLAMA SISTEMI DEĞIŞMELI

Aylık bağlama sisteminin değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Ergün, "Aylık bağlama oranı yüzde 70’ten yüzde 35’lere indi. Emeklinin çok ciddi kaybı var. Bu parametreler değişmeli" dedi.

BAYRAM İKRAMIYESI TEPKISI

3.000 liralık bayram ikramiyesini de eleştiren Ergün, "Bayram ikramiyesi artışının bir sisteme oturtulması lazımdı. Hükûmet bu artış sistemini getirmedi" dedi. Ergün, 1.000 liralık bayram ikramiyesinin enflasyon oranında bile artmadığını belirterek, "1.000 lira bayram ikramiyesi aldığımız dönemde 700 liraya bir kurban alabiliyorduk. Bugün bir kurbanı 3.000 liraya alabilme imkânı yok" dedi.

Emekliler, hükümetten adil bir zam ve bayram ikramiyesi artışı bekliyor. Kazım Ergün, seyyanen zam ve sistem değişikliği taleplerini yineledi

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.