Emekli maaşlarıyla ilgili AK Parti'den açıklama! Yeni bir emeklilik sistemi için çarpıcı sözler

Ocak ayı yaklaşırken asgari ücretli ve emekliler, maaş zamlarını merakla bekliyor. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, emekli maaşları ve yeni düzenlemelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ MAAŞLARI BEKLENTİSİ

Ocak ayı yaklaşırken asgari ücretli ve emekli vatandaşlar maaş zamlarını ve 2025 maaşlarını merakla bekliyor. AKP'den emekli maaşları ve yeni emeklilik düzenlemesi hakkında bir açıklama geldi. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, 1 Ekim Salı günü başlayacak 28. Dönem 3. Yasama Yılı öncesinde önemli değerlendirmelerde bulundu.

EMEKLİLİKTE 2024 VE 2025 ARASINDAKİ ETKİLER

Güler, 2025'te emekli olacakların 2024'te emekli olanlara göre daha az maaş alacağına dair yapılan değerlendirmelere değinerek, "Şu anda kanun teklifi haline gelmiş bir şey yok. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu konuda çalışmalarını sürdürüyor," ifadelerini kullandı. Enflasyonun etkileri üzerine bir rapor hazırlanması gerektiğini vurguladı.

TAMAMLAYICI EMEKLİLİK SİSTEMİ ÜZERİNE ÇALIŞMALAR

Otomatik Katılım Sistemi'nin ikinci basamak emeklilik sistemine dönüşeceğini belirten Güler, "Emeklilik sistemimize uyum açısından biraz daha çalışmamız gerekiyor," dedi. Yılbaşından sonra bu konunun tekrar gündeme alınabileceğini iletti.

GÜÇLÜ REFORM VE DENGELİ BİR SİSTEM İHTİYACI

Güler, emeklilik sisteminde daha dengeli ve sürdürülebilir bir yapı inşa edilmesi gerektiğini ifade ederek, "Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sürdürülebilir bir reform ihtiyacı var," dedi. Merkezi bütçe desteğinin artacağını belirtti.

EMEKLİ ÇALIŞAN ORANI

Türkiye'deki emekli sayısının bazı illerde çalışan sayısından fazla olduğunu aktaran Güler, bu dengenin iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

ADİL VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR SİSTEM İÇİN ÇÖZÜM

Gelişmiş ülkelerin uygulamalarından faydalanarak daha adil ve sürdürülebilir bir emeklilik sistemi oluşturulması gerektiğini belirten Güler, "Makul bir çözüm ortaya koymalıyız," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.