Emekli ve asgari ücretliler için kötü haber: SGK uzmanı Özgür Erdursun'dan açıklama

Milyonlarca vatandaş Temmuz ayını merakla bekliyor. Emekliler ve asgari ücretliler, geçim sıkıntısı nedeniyle maaşlarının hızla eridiğini hissediyor. Zamlar karşısında vatandaşlar giderek zorlanıyor.

Milyonlarca vatandaş Temmuz ayını merakla bekliyor. Emekliler ve asgari ücretliler, geçim sıkıntısı nedeniyle maaşlarının hızla eridiğini hissediyor. Zamlar karşısında vatandaşlar giderek zorlanıyor.

Herkesin gelecek aya umut bağladığı bir dönemde, kötü bir haber daha geldi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşı için yaptığı hesaplamalarda, emeklilere ek bir zam yapılmayacağını belirtti. Erdursun, "Emeklilere de asgari ücretlilere de zam yapılmayacak. Emeklilere sadece kanunda öngörülen enflasyon farkı verilecek. Bunun dışında hükümetin herhangi bir refah payı veya iyileştirme düşüncesi yok. Yüzde 5 refah payı ile yüzde 30’a tamamlanma düşüncesi dahi yok," ifadelerini kullandı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücretliye de bir zam yapılmayacağını belirterek, "Asgari ücrette de herhangi bir artış beklenmiyor. Bu durumda 25, 30, 40 bin lira maaş alan sabit ücretliler de zor günlerle karşı karşıya kalacak. Sabit gelirli çalışanlar, mevcut enflasyonun yükünü taşır. Gelirleri, artan giderler karşısında erir. Türkiye'de şu an yaşadığımız durum bu," şeklinde konuştu.

Erdursun, daha önce yaptığı açıklamalara atıfta bulunarak, "Asgari ücrete sıfır zam, memura ve memur emeklisine yüzde 20, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise ortalama yüzde 25 artış yapılabilir demiştim. Maalesef, şu an bu öngörülerim gerçekleşiyor," ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL- ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmesinde asgari ücrete ara zam ve emekli maaşlarının artırılması konusunun da gündeme geldiğini belirtti. Erdursun, "Bu görüşmelerden bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. Çünkü emeklilerin beklentilerini Sayın Erdoğan da gayet iyi biliyor. Durumun farkında olmayan kimse yok," ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.