Emekliler İçin Müjdeli Haber: Temmuz'da Pazar Desteği Başlıyor!

Bir ilçede emeklilere yönelik büyük bir destek geliyor! Yakın zamanda duyurulan yeni uygulama ile emeklilere, pazar alışverişlerinde kullanılmak üzere 5 bin liralık bir destek sağlanacak. İşte bu destekten faydalanma şartları ve başvuru detayları:

Şişli Belediyesi, emeklilere yönelik 5 bin liralık 'pazar alışveriş desteği' projesini hayata geçiriyor. Temmuz ayında başvuruların başlayacağı projede, uygun şartları sağlayan emeklilere 5 bin lira destek sağlanacak.

Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, bu projeyi belediye meclisine olağanüstü toplantı çağrısı yaparak gündeme getirdi ve proje tüm partilerin oy birliğiyle kabul edildi. Destek paketinden, kişi başı hane halkı geliri bir asgari ücretin üçte birinden az olan ve 60 yaş ve üzeri emekliler yararlanabilecek.

Şişli'de daha önce büyük ilgi gören Bizim Sokak ve Gezici Kent Lokantası projelerinin ardından, bu yeni destek paketi üçüncü sosyal destek programı olarak dikkat çekiyor.

Meclis toplantısında konuşan Şahan, ekonomik krizden etkilenen emeklilere destek olmanın önemini vurgulayarak, Üsküdar Belediyesi'nin benzer bir projesinden ilham aldıklarını belirtti.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvurular, belediyenin web sitesi üzerinden veya 444 31 12 numaralı telefondan yapılabilecek. Başvuru tarihleri belediyenin web sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

Başvuru yapacak emeklilerin nüfus cüzdanı fotokopisi, e-Devlet üzerinden alınacak ikametgah, tapu bilgileri, adına tescilli araç sorgulama ve emekli aylık bilgisi belgelerini tamamlamaları gerekiyor. Başvuruların ardından, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nden çağrıldıklarında belgeleri yanlarında bulundurmaları isteniyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.