Emekliler uyarıldı! Dolandırıcılar emekli promosyonlarının peşinde

Şu anda, emeklileri hedef alarak banka promosyonları aracılığıyla dolandırmaya çalışan dolandırıcılar mevcut. Banka çalışanları gibi görünerek iletişime geçen bu dolandırıcılar, iki farklı yöntem kullanıyorlar.

Son dönemde artan banka promosyonlarıyla birlikte dolandırıcılar da emeklileri hedef alarak tuzağa düşürme çabasına girdi. Düzmece banka yetkilisi gibi davranarak yaklaşan bu dolandırıcılar, genellikle iki yöntem kullanıyorlar.

DOLANDIRICILAR BU 2 YÖNTEMİ KULLANIYOR!

Birinci yöntem, evde promosyon teslimi yalanıdır. Dolandırıcılar, kendilerini banka yetkilisi olarak tanıtarak emeklilere "Emekli promosyonunuzu evinize getiriyoruz" diyerek yaklaşırlar. Bu sırada, duyarlı bilgileri isteyerek, TC kimlik numarası, banka hesap numarası, banka kartı ve kredi kartı şifreleri gibi bilgileri elde etmeye çalışırlar ve bu bilgilerle dolandırıcılık yaparlar.

İkinci yöntem ise zamlı promosyon aldatmacasıdır. Daha önce promosyon almış emeklileri hedef alan dolandırıcılar, "Yeni zamlı promosyonu alabilmek için eski promosyonunuza ilişkin bir fark ödemesi yapmanız gerekiyor" diyerek yalan söylerler. Emeklilerden bu fark ödemesi için hesap numarası isterler ve bu şekilde paralarını çalarlar.

Uzmanlar, bu tür dolandırıcılıkların genellikle telefon üzerinden gerçekleştirildiğini ve emeklilerin dijital konularda bilgi eksikliğinden faydalandığını belirtiyor. Dolandırıcıların özellikle maaş kartlarındaki CVV numaralarını hedeflediğini ve bu numarayı ele geçirenlerin gece saatlerinde internet üzerinden işlem yaparak emeklilerin paralarını çaldıklarını vurguluyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de
Tarım arazisi uyarısı: Hobi bahçesi olarak almayın!
Uzmanı uyardı: Gram altın alıp satacaklar dikkat!
Sermaye Piyasası Kurulu iki şirketin halka arzını kabul etti
New York Borsası günü düşüş ile kapattı